ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Шефът на "Чистота": Извинявам се на пловдивчани заради вътрешнокварталните улици
Автор: Екип Plovdiv24.bg 06:00 / 21.02.2012Коментари (80)14590
© Plovdiv24.bg
"Извинявам се на пловдивчани за състоянието на вътрешнокварталните улици в града след падането на обилния сняг през последните седмици", каза в началото на разговора с репортер на Plovdiv24.bg шефът на ОП "Чистота" Иван Стоянов. Той сподели, че за съжаление по-голямата част от работата на служителите на комуналната фирма не се вижда, тъй като те работят основно през нощта и въпреки това поднесе своите извинения на гражданите за причинените неудобства от недобре почистените по-малки улички в Пловдив.

За това, справи ли се "Чистота" с големия сняг и поледици в Пловдив, какво е положението във вътрешнокварталните улици към момента, възможно ли е цялостното почистване на тротоарите в града и не е ли време да се помисли за използването на друга, по-модерна техника, има ли опасност градът да се наводни и други, прочетете интервюто, което репортер на сайта взе специално за читателите на Plovdiv24.bg. За повече подробности - чуйте прикачения звуков файл.

- Г-н Стоянов, по отношение на зимното почистване кметът Иван Тотев постави отлична оценка на вас и на вашите служители. Какво е вашето лично мнение: справихте ли се с големия сняг и поледиците, които през последните седмици буквално "изправиха" на нокти пловдивчани и гостите на града?

- Ние също си поставяме добра оценка, но виждаме и проблемите, които има, стремим се да отстраним нашите слабости в почистването на града. Справихме се с булевардите, но имаше и такива в някои райони, с които не успяхме. Например, с почистването на бул. "България", Голямоконарско и Карловско шосе в "Северен" имахме проблеми, но с повече техника успяхме да ги решим. Големият въпрос са вътрешнокварталните улици.

- В тази връзка, какво е положението там към момента, тъй като придвижването в доста от тях в града все още е затруднено?

- Не можем да кажем, че там всичко е "розово" и че сме си свършили работата. Затова искам да се извиня на пловдивчани за състоянието на малките улици. Все пак, искам да обясня чисто технологично как стоят нещата. Преди да падне вторият голям сняг през нощта на 25 януари и температурите навън да отчетат минус 20 градуса, бяхме изчистили до "черно" вътрешнокварталните улици в града. След последващия обилен снеговалеж същата нощ вкарахме цялата налична техника по булевардите, тъй като те са основните пътни артерии и точно тогава се получи това обледяване на вътрешните пътни артерии.

Има и друг проблем. По време на обиколките си в града, се уверих лично, че хората изхвърлят снега от предблоковите си пространства и колите си на уличното платно. При падане на температурите този сняг образува отново поледица там, където сме изчистили.

Например, в събота - 18 февруари, сме "хвърлили" по улиците почистващи материали и техника за около 50 хил.лв, които обаче се "затрупват" веднага от гражданите и по този начин се "борим" с вятърни мелници.

Към момента е трудно предвижването по някои улици на "Южен". Там имахме проблем с "Кичево", "Петър Стоев", "Иван Гавранов", където са изпратени допълнително пясъкоразпръсквачи, които хвърлят сол с айсмелт в комбинация 4:1, за да може да се "отлепи" дебелият лед и фадрома да го изнесе.

Освен там, в момента проблеми има и на ул. "Иван Рилски" в "Северен" , в някои от вътрешнокварталните улици на "Централен" и междублоковите пространства в "Тракия".

- Видя се, че само с ръчния труд на работничките на "Чистота" не е възможно цялостното почистване на тротоарите в града. Не е ли време да се помисли за използването на друга, по-модерна техника и в тази връзка при такива поледици не е ли по-добре да се използва химическият гранулат, който преди време анонсирахте?

- Наистина, при комбинация от 50 см снежна покривка и отрицателни температури, за жените ръчен труд е практически невъзможно да се справят с тротоарите на града, тъй като в графиците е заложено, че една от тях на ден трябва да почисти площ от 5 дка. За сравнение, едно футболно игрище е близо 7 дка.

Затова, за другата зима мислим да закупим мобилни малки снегорини, които да обработват само тротоарите. Те са с едно V-образно гребло и друго такова с ширина между метър-метър и 30 см. Едновременно с това, те ще хвърлят върху почистената площ химически гранулат, който ще разтапя леда.

Интересното е, че това са мултифункционални машини и през лятото може да се използват и за метене на улиците, както и за подстригване на храстите. Цената на една от тях е около 100 хил.лв. и за един час може да изчисти площ от близо 7 дка, а без снеговалеж една от служителките на "Чистота" чисти 5 дка за 8 часа работен ден.

- Метеорологичните прогнози сочат, че тези дни се очаква рязко затопляне. В тази връзка , какво е състоянието на уличните шахти и има ли опасност градът да се наводни?

- Всекидневно фадромите и жените ръчен труд отпушват шахтите в Пловдив, а там, където има обледяване, сме сложили и по малко сол. Взели сме всички превантивни мерки и се надяваме да няма опасност от наводнение вследствие на снеготопенето.

- Колко средства за почистване са предвидени в бюджет 2012 на Пловдив е ще стигнат ли те според вас?

Финансовата рамка се запазва от миналата година, а именно около 18 млн.лв. Разчетите ни показват, че те ще са достатъчни.



Още по темата: общо новини по темата: 339
09.04.2012 »
23.03.2012 »
19.03.2012 »
12.03.2012 »
06.03.2012 »
03.03.2012 »
предишна страница [ 1/57 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ТОВА Е УЖАСНО,НЕ ДА СЕ ИЗВИНЯВАТ АМИ ДА ДЕЙСТВАТ
0
 
 
Браво!За първи път някой от хората на общинска фирма да каже"Извинявайте"!Това е много достойно поведение!Още веднъж "Браво"!
-1
 
 
малките улички са под всякаква критика!
0
 
 
Ами като ни затрупахте колите и паркингите къде да хвърляме снега? А и това извинение няма да плати на хората броните и гърнетата!!! Ако бяхте хвърляли химикали изобщо нямаше да се стигне дотук!!! Уж ви избрахме да има повече пари а вие ни върнахте 4-ри години назад с този начин на почистване!!! Помислете си добре за догодина,защото ако и през другите три години се хвърля пясък а не химикали аз съм първия които ще гласува за друг КМЕТ!!! Омръзна ми да слушам постоянно че няма пари.Дори и да е така НАМЕРЕТЕ нали затова ви избрахме!!!
+2
 
 
За какво е това извинение на хората, които си изпочупиха крайниците по непочистените улици? Втрешнокварталните улици са коловози от лед! Да не говорим за изпотрошените ни коли!! Както е писал г-н Димов-къде са парите от данъците ни???
+1
 
 
...стига извинения, за какво плащаме данъци и такси, къде отиват парите ни...?!
0
 
 
ши**на история....."извинявайте,че заваля сняг....не му беше времето...."
0
 
 
Защо трябва да казваш"Извинявайте"....Смешник!!!
0
 
 
Кой ми ги реди туке тези минуси, за това че сами си опесъчавахме тротоарите и осолявахме ли!!! Еми да, "Чистота" си свърши прекрасно работата няма думи!!! Да не говорим, че темите за това как "добре" се поддържал града от въпросната фирма, все още красят архивите!!!!
0
 
 
Ниокй от "Чистота" не съм виждал нощем. Пък ми се случва да се прибирам късно...или по-точно рано ;) И аз мога да се извиня на общината, че няма да си плащам вече данъците!!! Дали ще приемат, извиненията ми. Вместо да се извинява, шефчето да вземе да събере париците, дето се е нагушил с тях и да ни оправи автомобилите!!! И защо чак сега се извинява....някой го е притиснал ли...... Имаше достатъчно време да се извини по-рано!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
БК Академик Пловдив
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: