ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Сестрата на Кирил Рашков бита с юмруци и електрошокова палка, държала златото в кутии от бонбони!
Автор: Васил Динев 15:17 / 26.03.2018Коментари (14)12189
© Plovdiv24.bg
Окръжна прокуратура Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Йордан С., на 58 г., като подбудител и помагач, умишлено е склонил и улеснил Марин П.,на 46 г., Александър К., на 35 г., и Александър Д,. на 36 г., като извършители, да отнемат, в съучастие, чужди движими вещи от владението на другиго с намерението противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила, грабежът е в особено големи размери и един от извършителите е бил въоръжен – престъпление по чл. 199 ал.2 т.3 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс, като деянието за Марин П., Александър К. и Александър Д. е извършено в условията на опасен рецидив.

По делото е установено, че на 27 срещу 28 май 2017 г. в с. Йоаким Груево, обл. Пловдив, обвиняемите Марин П., Александър К. и Александър Д., влезли в дома на 71-годишна жена, сестра на Кирил Рашков. Наблизо, в лек автомобил, ги чакал обвиняемият Йордан С. Той предварително бил събрал информация от свой познат за живущите в дома и навиците на пострадалата.  Преди да влязат в къщата, обвиняемите Марин П., Александър К. и Александър Д., си сложили черни маски и ръкавици, като взели със себе си електрошокова палка, свински опашки и черно тиксо. Същата вечер,  към 23,30 часа, те прескочили оградата и проникнали в къщата. Първоначално влезли в една от стаите, където спял роднина на пострадалата жена.

Един от обвиняемите го ударил в тила с юмруци, а другият му вързал краката със свински опашки и въже, както и му сложили тиксо на устата. След това влезли в стаята на пострадалата жена, нанесли й побой с юмруци, удряли я с електрошокова палка, вързали краката и ръцете й с тиксо, като през това време я питали къде се намират златото и парите и ровели из шкафовете и гардеробите в къщата. Жената успяла да им каже, че има 300 лева в чантичка, която те намерили и от която взели парите. Малко по-късно обвиняемите сами открили в дома няколко кутии, от шоколадови бонбони и бисквити, в които имало златни накити,  които взели. След това напуснали дома, като прескочили оградата на къщата и се качили в автомобила, в който ги чакал обвиняемият Йордан С.

Малко след края на с. Йоаким Груево, обл. Пловдив, в гориста местност, отбили автомобили, поставили в найлонова торба ръкавиците, маските и тиксото, които заровили в земята. По пътя изхвърлили телефонните апарати и електрошоковата палка. Разпределили златните украшения на четири равни купчини, като всеки от тях взел по една, след което се разделили.

По делото е установено, че  четиримата обвиняеми отнели  множество златни медальони с нанизани златни монети, кехлибарени топчета, златни синджири с висулки, с религиозни и други изображения, мъжки златни синджири, златна корона с голям червен камък по средата и малки камъни около него, златни гривни, златни монети, златни обици, златни гердани, 40 златни английски лири и други украшения. всичко на обща стойност 457 352 лева.

Четиримата обвиняеми са с мярка за неотклонение "задържане под стража“ и се намират в датвора в Пловдив. Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което са обвинени, е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.


Още по темата: общо новини по темата: 4
28.05.2021 »
13.11.2019 »
21.07.2017 »
28.05.2017 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тази има ли разрешително за трезор
0
 
 
За кражба от крадци: лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. За грубо погазване на правилници и закон за движение по пътищата (предумишлено убийство) на трима човека: 5 години. За груби нарушения на законите за движение по пътищата и причиняване на смъртта на 1 лице при изпълнение на служебните си задължения: 2 години и 4 месеца (все още някъде из моловете) ...... Крадеш това е опасно обществено деяние, убиваш невинни хора - биваш посрещнат с почести ......
0
 
 
КОГАТО СЕМЕЙСТВО РАШКОВИ ВДИГНАТ ГЮРЛОТИЯ ЗА ТЯХНО ОТКРАДНАТО ИЛИ ИЗЧЕЗНАЛО ЗЛАТО ТО ЗНАЙТЕ ЧЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА ФАЛШИВО ЗЛАТО
0
 
 
z на крадците които откраднали от други крадци 15 години а за убийство на 3 ма 4 години евала сът на бкп велики сте как беше 45 години стигат времето е наше о йеее
0
 
 
За кражба на 500 000 в злато - 20 години затвор,а за УБИЙСТВО на трима човека от пиян шофьор - 5 години затвор !!! No coment!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: