Село до Пловдив е с окаяна инфраструктура, гражданите готвят протест

Автор: Диана Бикова
Коментари (7)
13:30 / 15.01.2022
48392
Село Крумово, което е само на 5 километра от Пловдив, става все по-привлекателно за живеене и инвестиране. Улиците в населеното място, една които  "Васил Левски", са в трагично състояние, разказа в студиото на Plovdiv24.bg Владимир Бинев.

През "Васил Левски" минава пътят за летище Пловдив, за детската градина и църквата. Тази улица обаче никога не е имала асфалт. През студените месеци, особено след дъжд, е невъзможно да се премине, а през лятото родителите не пускат децата си да играят навън заради прахоляка. Преди десетина и повече години тук е направена канализация. Не е ясно дали функционира, защото улицата е оставена на черна запечатка. 

Проблемът многократно в течение на годините е поставян пред кмета на селото и ръководството на община "Родопи", но без резултат. Крумовци присъстват всяка година на общественото обсъждане на проекто бюджета на общината и настояват да се предвидят средства не само за ул. "Васил Левски", а и за други улици. Винаги им е отговаряно, че няма пари за асфалтиране и че и в другите населени места е така. Хората обаче се гневят, че за определени села, основно в Родопската яка, се намират средства, а в края на миналата година изненадващо е асфалтирана една крайна улица в Крумово. Сега са събрали подписка от над 100 души, която ще внесат в общината да се предвидят средства в бюджета.

Жителите на Крумово ще се включат в протеста пред сградата на община "Родопи" на 20 януари от 10 ч. На демонстрацията ще се иска оставката на главния архитект Атанас Недевски. 

Подробности по темата гледайте в прикаченото видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).