Секретарка на архитекта на "Централен" замесена в корупционния скандал

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
11:11 / 13.05.2010
6435
По повод жалбата на турския бизнесмен Джихан Йълмаз срещу служителката в "Централен" Валя Чомакова, която той обвинява в корупция, кметът на района Райна Петрова коментира за Plovdiv24.bg, че материалите са изпратени в Районна прокуратура, а Чомакова вече не е на работа.

Жалбата на Йълмаз е подадена до турското консулство и до община Пловдив, откъдето веднага са информирали Петрова за съдържанието й. Тя беше категорична, че ще чака произнасянето на прокуратурата, но не може да остави на работа служител, който е опетнил името на институцията.

Чомакова била с трудов договор, изтичащ на 10 май. След тази дата трябвало да подпише нов, но на 5 май майка й подала в кметството молба той да не бъде продължаван. От тогава Чомакова, която работела като секретарка на главния архитект, не се е явявала на работа, въпреки че молбата се явява един хвърчащ лист, тъй като е без личния й подпис и без резолюция от кмета. Райна Петрова обаче обясни, че дори и да беше отишла на работа, е нямало да бъде допусната.

Преди "Централен" Валя Чомакова е работила в общината и в прокуратурата. "Недопустимо е такъв човек да забърква името си в корупционни скандали", заяви Петрова. След произнасянето на прокуратурата тя може да си търси правата, ако смята, че са нарушени.

Виж коментарите (10)

Още по темата (1):
13.05.2010 Корупционен скандал в "Централен" - служителка взе 8 бона от бизнесмен, претупването на услугата й взе главата
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).