ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Корупционен скандал в "Централен" - служителка взе 8 бона от бизнесмен, претупването на услугата й взе главата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:24 / 13.05.2010Коментари (14)3978
© Plovdiv24.bg
Техническата сътрудничка в район "Централен" Валя Чомакова се забърка в корупционен скандал и заповедта за дисциплинарното й уволнение вече е подготвена, научи Plovdiv24.bg.

Тя поискала от бизнесмен от турски произход сумата от 8 хиляди лева, за да оформи цялата необходима документация за отваряне на заведение на Главната. Парите били дадени на три пъти, като всеки път мотивите били, че имало увеличение на таксите. Накрая Чомакова поискала още 1650 лева, за да осигури финалният подпис от когото трябва, но човекът се възпротивил и минал "тънко" - с почерпка.

Скоро след заработването на обекта обаче се оказало, че нямат всички разрешителни и над бизнесмена надвиснала реалната опасност заведението му да бъде затворено до попълване на липсващите документи. Когато потърсил за обяснение служителката, тя го отпратила с думите, че каквото е трябвало, е направила, останалото не било нейна грижа. Точно в този момент мъжът решил да подаде жалба срещу нея.

Коментара на кмета на район "Централен" Райна Петрова за случилото се и за действията на служителката й, очаквайте по-късно в Plovdiv24.bg.


Още по темата: общо новини по темата: 1
13.05.2010 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
беше много готино парче, жалко за хубавицата.
0
 
 
БРАВО ,утре съм пръв в раион централен за да си искам скица на имота ни които искат да заграбят , и 16 г не ни я издават.какви ли не трикове ми прилагаха че нямяме къща, че имота в които е построена къщата не е наш, че не ни признават наториалния акт, дават ни суперфиция при построена къща и ред други глупости . и това под мъдрото ръководство на ЛАИНЕТО ПЕТРОВА и арменчето КАРАГИОЗОВ.е наи-накрая поне разбрах каква е цената на тази услуга ,а аз за 8000 хил. лева загубих 16 г.да аме не .на РАИНЕТО ще и дам едно решение на ВАС та да я видя сега какво мъдро решение ще подпише и тогава отново на телевизията да я ухажваме малко, защото тя обича да се кипри и да позира.браво РАИНЕ, преди 2г. ти казах че в тази кочина ринят много свине , и че това ще навреди на репутацията ти , но ти гордо ги защитаваше. значи и ти си от тях,БРАВО.
0
 
 
аз искам да попитам някой това учудва ли го въобще а и верятността да са роднини тази служителка и бившият кмет е огромна и се допълва от факта че и двамата си падат далавераджии тази взима подкупи а бившият кмет направо нямам думи... затвор и за двамата
+3
 
 
Четейки новината и коментарите под нея, за пореден път си давам сметка ,че правната култура в тази страна е на потресаващо ниско ниво !! :(((( Целия казус се основава на ТВЪРДЕНИЯТА на един турчин, а в никоя уважаваща себе си правова държава, ТВЪРДЕНИЯТА не са основание за осъждане на някого и лепене на етикети като "корумпиран" , "измамник" и т.н ..повече от ясно е ,че всеки може да каже всичко за всеки, но по-важното е да го докаже ! иначе би възникнал невъобразим ХАОС .....Но, за сеира и е за семкочоплещите воайори с бигбрадър съзнание , е разбираемо ....Майтапа настрана, но за какво дисциплинарно уволнение говорим, по дяволите ?!?!? Това би бил класически автогол от работодателя, преди да е минало разследването срещу служителката.....В такива случаи е нормално съдът преценява дали да освободи временно от длъжност уличената в корупция, от служебните й задължения, преценявайки дали може да повлияе на разследването....Ако има поне малко акъл в главата , въпросната Чомакова може да им разкаже играта, при едно малко, но съществено условие обаче - съвестта й да е чиста ......
+3
 
 
Е какво чудно има ? Нали българина има поговорки за всяко нещо? Ето една, за която се сещам докато чета статийката : " За да получиш - трябва да дадеш."
+5
 
 
ако не друго от тая публикация става ясно какви са нивата на подкуп в общината. щом един технически сътрудник за откриване на заведение взема 8 бона какви ли суми се искат от "висшия ешелон". няма начин над нея във веригата да няма още някой..жената сама не е действала в тая далавера. в продължението на случая очаквайте варианта със шофьора на славчо. потулване и медийно затъмнение защото в противен случай веднага ще се намеси централната власт. и без това мерника на славчо е взет от правителството и една акция" подкупните" в пловдив буквално ще го натика в миша дупка. резултата ще е край на жалките му мераци за нов мандат, така че тая дама може да се окаже неговия "троянски кон" за повторно кметуване.
+2
 
 
Райне, Райне и от ГЕРБ сте същите като комунистите!
на 13.05.2010 г.
+3
 
 
И двамата са я карали по тарикатски но на единия му е писнало иначе утре щеше да има друг кандидат
+8
 
 
Е, какъв да е коментара? Турчин, даващ подкуп е подал жалба срещу взимаща подкуп, че не си е свършила корумпираната рабоат като хората? Вие шегувате ли се? Какви уволнения, какви пет лева - и двамата на съд по бързата процедура. А Райнето няма какво да се прави на чукната, защото при всички положения и тя има пръст - пчелите не правят нищо без знанието на майката. Тази "Чомакова" нещо ме съмнява - преди 2 седмици бившия кмет Чомаков сладко-сладко си говореше с една служителка на Централен пред самата община. От горе на всичкото с жипето си беше влезъл незнайно откъде в еднопосочната улица срещу посоката на движение (а това е изключително трудно там) и беше паркирал на служебния паркинг на Общината. Нейсе, както и да е, за мъртвите или добро или лошо! Въпросът е дали тази Чомакова не е роднина...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: