ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Сеч пред една от най-печалните къщи на центъра разгневи пловдивчани
Автор: Георги Василев 10:25 / 22.10.2020Коментари (1)3052
Служители на общинското предприятие "Паркове и градини“ запалиха резачките и отстраниха две от липите на кръстовището на улиците "Д-р Г.М. Димитров“ и "Цар Асен“ в идеалния център на Пловдив. Едно от дърветата беше посадено пред една от най-печалните сгради в града ни – 100-годишна къща-бижу, от която останаха само две стени след скандално разрушаване преди около 6 години. Днес стените са запазени, но върху тях е изградена масивна съвременна кооперация. Ето какво пише Запрянова в сигнал до Plovdiv24.bg.

"На 29 септември станах свидетел на отсичането на две видимо здрави дървета на кръстовището на улиците "Цар Асен" и "Г. М. Димитров". Веднага подадох сигнал до община Пловдив и до Общинския инспекторат. До днес нямам отговор от нито една от двете институции, за сметка на това миналата седмица местата и на двете дървета бяха покрити с плочки и все едно никога не ги е имало. Като гражданин мога толкова да се боря. Надявам се вие, като журналисти, да успеете да преборите мълчанието на системата и да разберем защо бяха отсечени две здрави дървета и заличени следите им“.

Според хората от квартала отсичането на липата пред бившата старинна къща е било планувано още със започването на строежа на новата сграда. За това сочат проекти на сградата от преди няколко години, където въпросното дърво липсва. Справка в платформата "Google street view“ показва, че с напредването на строежа, намаляват клоните на дървото, като през 2019 година то вече е почти унищожено.

В сградата ще се помещават общо 11 луксозно-обзаведени апартамента, 9 от които ще бъдат давани под наем. На първия етаж ще има голяма търговска площ, а точно пред вратата на бъдещие магазин беше вече унищоженото дърво.

От ОП "Паркове и градини“ опровергаха твърденията на гражданите от квартала. По данни на общинското предприятие, двете липи са били изцяло изсъхнали, което е констатирано от ръководител на общински екип. Преди отсичането е направена е експертна оцента и е издадена заповед от кмета на район "Централен“ Георги Стаменов. От ОП-то са категорични, че нито едно дърво не се отсича без заповед от съответното районно кметство, с изключение на аварийни ситуации.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Искам да ви кажа че от общината и кметството не чакайте отговор. Преди един месец на нашата улица Д. Страшимиров - западен. Отсякоха дървета. Звънях да питам защо? И дали ще се посадят нови. Отговорът от отдел екология беше следния:няма да садим нови. Нашата работа е да сечем и кастрим. Дори ако се садят няма са е на същото място. Понеже казах че по този начин ще се обезлеси улицата като непрекъснато се сече а не се засажда, служителят ми каза, че щом толкова съм искала да започвам и да садя. Никой не ми пречел. Сами си направете сметката що да хора и отдел екология има в кметството.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: