Само в Plovdiv24.bg: Шефът на "Чистота" за големия сняг и недоволните граждани

Автор: Мариана Панчева
Коментари (64)
17:21 / 12.01.2017
29381
Овладяха ли служителите на "Чистота" ситуацията, как се работи 36 часа при обилен снеговалеж и минус 12 градуса и в какво състояние е градът под тепетата към момента - Plovdiv24.bg попита шефа на общинското предприятие Иван Стоянов.

"При последния снеговалеж натрупа над 40 сантиметра. Повече от 36 часа не сме спирали да работим, да разпръскваме химически препарати и сол, да обработваме със снегорини основните пътни артерии и малките улици, да отваряме пешеходни зони и тротоари. Просто снегът бе много интензивен при минус 12 градуса температура.

Пловдивчнаи трябва да са наясно, че методиката е следната - първи винаги се чистят основните булеварди. Никъде по света няма практика те да се изоставят за сметка на вътрешнокварталните улици. В редица страни на запад дори се изчаква да спре да вали и едва тогава се почистват улиците. Ние това в Пловдив не сме си го позволили дори и в най-интензивните периоди на снеговалеж", разказа Иван Стоянов.

"Имахме обаждания, още докато валеше, защо Пловдив не е почистен! Не може да се задават подобни въпроси. Ние не ловим снежинките във въздуха, стига с тези митове. Но всички видяха, че на сутринта булевардите бяха на асфалт", сподели той. 

В последните дни му се е наложило да води и немалко спорове с недоволни. 

"Наслушах се на какви ли не обвинения от хора, които са компетентни във всичко. Явно в България най-много се разбира от футбол, политика и чистота. Трябва да се промени културата и да се научим да уважаваме труда на всички, които работят в "Чистота" и фирмите, занимаващи се със зимното поддържане. 

Нека всеки недоволен да дойде на едно нощно дежурство и тогава да каже на хората, които не са спали повече от 36 часа - и не само не са спали, но са и работили усърдно, нека им каже, че не е доволен от тях."

След като основните пътни атрерии и улиците втора категория са обработени, сега техниката влиза и в улиците трета категория. 

"Ще се справим и с тях, категоричен е Стоянов. Има обаче улици, по които заради спрените автомобили не може да се мине. Другият вариант е да се обадим на полицията, тези коли да се вдигнат, улицата да се затвори, да я почистим за половин час и тогава пак да се отвори."

Стоянов очаква още в понеделник да завали отново и така цяла седмица. "Дано не се сбъднат прогнозите, защото това са средства и ресурс, а изчерпахме голямо количество сол за изминалия снеговалеж." И все пак той е сигурен в хората си, чията работа до момента определи като отлична. 

За следващия снеговалеж обаче обмисля нова стратегия - първо да навали и едва след това да пусне снегорините. 


Виж коментарите (64)

Още по темата (474):
20.04.2017 И утре студ, дъжд и сняг
20.04.2017 Циклонът "Петер" удари България! Шофьори с летни гуми закъсаха в снега!
20.04.2017 Сняг на парцали вали на хижа "Здравец" и "Копривките"
19.04.2017 Зимата се завръща утре, температурите рязко падат! Идат вятър, дъжд и сняг!
18.04.2017 Зимата се завърна с пълна сила! Вижте какво се случва на 20 минути от
Пловдив!
12.04.2017 EVN: Зимата свърши, започваме да ви спираме парното!
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).