ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Само в Plovdiv24.bg: Ексклузивни кадри от Градската градина на Пловдив
Автор: Ивет Калчишкова 12:54 / 14.11.2023Коментари (2)19090
Ремонтът на "Дондуковата градина" се очаква да приключи до края на тази календарна година, каза пред Plovdiv24.bg кметът на район "Централен" Георги Стаменов.   

Репортер на медията ни успя да надникне зад металните заграждения и от първо лице да разбере докъде е стигнал ремонтът в градината, какви са новостите там и дали наистина е възможно той да приключи почти 4 месеца преди крайния срок.

Личната ни проверка показа интензивна работна дейност. Част от работниците полагаха тротоарна настилка в близост до Дома на младоженците, други извършваха дейности около познатия шадраван с костенурките. 

Разходката ни показа, че големият новоизграден фонтан е завършен, както и голяма част от тротоарните алеи и по тях са поставени стълбовете за улично осветление. 

Направи ни впечатление, че детските площадки все още липсват, а предишните малки фонтанчета са премахнати и заменени с тревни площи. 

Работниците на обекта бяха оптимисти и споделиха, че не очакват забавяне. Ако такова се наложи обаче ще е заради лоши атмосферни условия и ще бъде около 10 дни.

Добрите впечатление от видяно ни подтикнаха да се свържем с кмета на район "Централен" Георги Стаменов и да разберем още информация за ремонта.

Той ни отговори, че всички подземни комуникации и мрежи са направени, както и двете нови водни съображения - централния и сухия фонтан. Увери ни, че около 40% от настилките са монтирани.

"В момента се случва една от най-тежките части, а именно настилките. Самите те са малко над 1100 тона, които тежат и минават през ръцете на работниците поне по 5 пъти, докато реално придобие добрия външен вид."

През другата седмица се очаква пристигането на детските площадки, а поръчката за пейките вече е факт.

Стаменов изрази надежда, че коледната елха на район "Централен" ще бъде запалена в новооткритата Дондукова градина, чийто ремонт би трябвало да завърши до Нова година.  

Той разясни защо са премахнати малките фонтани и са заменени с тревни площи.

"От експлоатационна гледна точка, когато под дървета има фонтани, те се запушват по няколко пъти на ден от паднали листа. По тази причина там, където е по-сенчесто и се планират места за отдих и почивка, ще има повече озеленяване, а фонтанът е изместен в центъра, за да е далече от всички дървета."

Извън обичайните въпроси попитахме Стаменов дали костенурките, които сега се намират в Природонаучния музей, ще се завърнат в познатия им фонтан.

Според него няма пречка те да не бъдат върнати обратно в рехабилитирания фонтан, но трябва служителите на музея да бъдат съгласни да полагат грижи за тях.

В допълнение Стаменов коментира предвиденото затваряне около градината.

"Започна ремонтирането на тротоарите настилки около самата "Дондукова градина" по бул."Шести септември и по ул. "Христо Г. Данов". Ще стартираме и по ул."Бетовен", за да може зоната около градината да бъде с реновиран вид.

Предвидено е да се изгради канална мрежа, съответно в годините напред от там да преминава осветление или всичко друго необходимо. Директно през подземната канална мрежа, да не се налага повторно разкопаване на района. Ще се случи и подмяна на всички улични стълбове, за да ги синхронизираме естетическия облик."



Още по темата: общо новини по темата: 88
25.04.2024 »
25.04.2024 »
23.04.2024 »
20.04.2024 »
20.04.2024 »
20.04.2024 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ех тези лоши атмосферни условия, ама като сте планирали, че ноември, декември, януари, февруари, че и март, атмосферните условия ще са супер - нормално е да не ви кефят. Все едно за първа година в Пловдив, България, през тези 5 късни есенни и зимни месеци, атмосферните условия не са перфектни, ще е студено и ще вали дъжд, че дори и сняг. През всички минали години е било супер слънчево, макс 1-2 дъждовни дни през тези месеци и това е. Като не се планира реално е некадърно ще Ви изненада зимата пак.
0
 
 
Ами кмете, трябват ни повече паркове, а не скапани и изчанчени кооперации и прочие изродски жилищни комплекси! А стига сте крали бре!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Спортен риболов
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Лято 2024
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: