СДС скочи на Тотев. Ще падне ли Илко Николов жертва?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (20)
17:17 / 28.03.2012
5025
Председателят на СДС Мартин Димитров, като от нищото, тези дни тръгна на война с кмета на Пловдив Иван Тотев. Димитров заяви, че градоначалникът е неразпознаваем, бил е такъв и като областен управител, липсвали му и идеи.

Стрелбата срещу Тотев от страна на синия лидер е колкото неочаквана, толкова и очаквана. В Пловдив Синята коалиция участва в управлението на града и с нищожните си два съветника е там именно заради кмета. Даже получи председателското място в ОбС в лицето на Илко Николов, представител и кандидат за кмет именно от СК.

Думите на Димитров може да бъдат тълкувани по няколко начина. Единият е излизане на СК от управлението на Пловдив, като това е началото на конфронтация с властта в лицето на ГЕРБ и коалиционните му партньори на местно ниво. Тогава логично с мястото си трябва да се сбогува и Илко Николов. Този вариант изглежда меко казано неразумен, за да не използваме по-тежки думи, и е по-малко вероятния.

Втория вариант е отново война по оста СДС срещу ДСБ в Синята Коалиция, като жертва на тази война става Тотев. Той от своя страна едва ли ще позволи безучастно да бъде обстрелван и варианта с взимането на главата на Илко Николов отново става актуален. От друга страна Николов официално е представител на БЕС. Идвайки на власт Тотев показа, че има планове за развитието на града и личните планове на партии, подкрепящи го официално, не го интересуват. Дали БЕС и СДС не тръгват на война в Пловдив именно защото плановете, които са кроили не са се осъществили и желанията им са били попарени? Дори да има подобна конфронтация, по всяка вероятност ДСБ не са съгласни с нея, като дори костовистите в Пловдив в лицето на Гърневски не са били информирани за медийната атака. В крайна сметка вероятно става въпрос за вътрешна война в СК преди предстоящите парламентарни избори и преговорите около формата на коалицията. Резултатът от тази вътрешна борба по всяка вероятност ще е тотално обезличаване на "сините" на предстоящите избори и тоталното им заличаване от политическата карта.


Виж коментарите (20)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).