ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
С полиция прекратиха подмяна на електромери в "Южен"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:48 / 26.02.2013Коментари (17)12270
© Impact Press Group
Текуща подмяна на електромери в квартал "Южен" беше прекратена с полиция. Абонати на ЕВН подали сигнал на тел. 112 и извикали органите на реда заради съмнения, че уредите им ще бъдат сменени, без да бъдат отчетени правилно. От електроразпределителното дружество заявиха, че временно са прекратили работата на техниците, за да не насаждат излишно напрежение сред хората.

Служители на ЕВН започват да сменят електромерите на ул."Трети март" №7, без да са уведомили собствениците предварително.

Ето какво сподели Кръстина Кондарева: 

"Прибраха си електромерите - два кашона, и си заминаха. Но в мен остана съмнение, след като цяла България е скочила срещу електроснабдяване, точно сега да се наложи регулярно да сменят електромерите."

От ЕВН твърдят, че уведомителни бележки за подмяната на електромерите са били залепени предишния ден. А техниците са спрели работа, не защото извършват нещо незаконно, а за да не нагнетяват напрежение. Проверката се извършва в Националния институт по метрология, където уредите се носят пломбирани - обясниха още от ЕВН. Хората обаче са крайно мнителни спрямо тази процедура.

Кръстина Кондарева: "При мен е имало смяна на електромер и много трудно успях в ЕВН да отида и да намеря показателите от стария електромер."

Петър Константинов - EVN: "Във всеки протокол, който се оставя на клиентите, когато по една или друга причина не е било възможно те да присъстват, пише, че до 7 дни могат да дойдат при нас, където електромерът се пази с пломбите."

Подмяната на уредите ще продължи по график в целия град, заявиха от ЕВН.

Източник: БНТ



Още по темата: общо новини по темата: 271
26.06.2020 »
03.03.2020 »
18.01.2020 »
10.04.2019 »
28.02.2019 »
02.07.2018 »
предишна страница [ 1/46 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Аз ги накарах да ми го донесат за видя показанията на следващия ден и го направиха, след като ги заплаших със съд. Господата бяха прескочили оградата, сменили го и си тръгнали, без дори да си направят труда да звъннат на вратата. Тъй като тока спира почти всеки ден, и това спиране не усъмнило с нищо свекърва ми, която по това време си е била в къщи.
+2
 
 
Годината е 2004-та. Подмяна на броячите, не на електромерите от служители на Електроснабдяване-Пловдив на 35 броя от общо 120 електромера в сградата или 30%. Бяха изтрити с коректор старите показания и нанесени нови в карнетката на инкасатора. Само 2 дни по-късно бяха върнати старите показания, но само на моя ел. мер. след луд скандал в централата им. Останалите абонати изпищяха по-късно като си видяха сметките. Та има ли разлика между ЕЛЕКТРОСНАБДЯВАНЕ- Пловдив и ЕВН Пловдив? Май няма- муцуните от 2004г и от 2012г са същите. Е какво очаквате от едни и същи изпечени бандити? Изход- Нова Конституция и стриктен ОБЩЕСТВЕН КОНТРОЛ НА ВСИЧКИ НИВА НА корумпираната власт и на първо място съдебната власт и прокуратура. Знаете защо трябва да се тръгне именно от там.
+3
 
 
Значи не съм наясно с тези подмяни на електромерите, но логично нещата стоят по следният начин: Абсолютно всеки измервателен уред използван за търговски цели подлежи на периодични проверки в държавната метрология. Това са кантари, водомери, топломери и т.н. Това е изискване произтича от закона за измерванията. В случая собственик на електромерите е ЕВН, ако сте забелязали има лого върху тях, и те в качеството си на собственик, трябва да си плащат на метрологията за всеки измерен електромер. А това дали ни слагат редовен уред, говорило наличието на пломба от държавната метрология на самият електромер, както и лепенките от същата институция върху кантарите примерно...И понеже и моят електромер беше подменен преди година без присъствие на член от семейството ми, прочетох общите им условия и там пишеше, че може да се смени уреда в присъстието на свидетел, а нашият домоуправител се беше разписал.. Та пиша ги тези работи, за да не изглежда като глупаци някои от коментаторите тук, които и една книга не са прочели.
+1
 
 
Видяхте ли в сайта на EVN новите сметки за тока?! Та те по нищо не се различават от предишните!!! Ако 20-тина лв. са "значителна" разлика, то аз съм трамвай....Ега ти нагълците, от нищо не им пука!!!!
+2
 
 
Крайно време беше някой да го направи!Браво!Хората от Южен-Кичука не се оставиха ЕВН да им го зачука! От ЕВН изобщо не слагат никакви уведомителни бележки за подмяната на електромерите,така че е поредната им лъжа,че са били залепени предишния ден. Дори не звънят на хората,за да присъстват и да си видят показанията на свалените електромери. Безсрамници.
+17
 
 
Сега трябва да очакваме в сметките: такса идване до таблото, такса отваряне, такса сваляне, такса носене до автомобила, такса превоз до склада, такса разтоварване, такса пломба, такса чакане една седмица, такса проверка...сигурно и други такси ще има, не вече нищо друго не ми идва в акъла освен да се съберем трима-един да натиска спусъка, друг да подава лентата, трети да носи вода...а, с тия писания ще вземат да ме изкарат най-големия терорист.
+12
 
 
Опитват да замажат положението или прикриват следи
+9
 
 
Електромера ми го смениха без никакво съобщение от страна на ЕВН.Пеотокола бе пуснат в пощата,която отдавна не ползвам!Много неприятно усещане-частна собсрвеност,мои интереси,мои пари,а някой друг решава как да действа.Че те и в къщи да бяха влезли нещо да си харесат....Ако тук има юристи-да дадат съвет-имаме ли права в този случай,защото ЕВН на това разчита,че не си знаем правата,а пари за адвокати нямаме.Ако някой мисли,че ще ги осъдим-да казва,парите от обезщетението ще ги дарим на децата,само да не са в техния джоб!!!
+11
 
 
На ЕВН работата много ми напомня една поговорка:"Те не го искат в селото,той за на попа къщата пита"!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Изготвят стратегия за развитие на Летище Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Земетресения в България
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: