С нова фитнес площадка и игротека зарадваха учениците на ОУ "Димитър Талев"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
17:24 / 09.12.2011
9723
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Д.ТАЛЕВ":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Нова спортна площадка, оборудвана с 4 фитнес уреда, беше открита днес в двора на 45 ОУ "Димитър Талев", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Придобивката е по спечелен проект на МОСВ (Министерството на околната среда и водите) "Обичам природата и аз участвам".

"За изграждането на новата фитнес площадка получихме финансиране в размер на 5 000 лв. от МОСВ и осигурихме още 2 500 лв. от бюджета на училището", поясни директорът на учебното заведение Емилия Янкова.

Идеята е дошла от една от преподавателките в училището, която е била на посещение в Бразилия по т.н. скаутска линия. Там тя се е уверила, че в почти всяко училище има изградени спортни площадки, оборудвани с множество фитнес уреди.

След завръщането й в България училищният колектив на ОУ "Димитър Талев" се запалва по идеята и с общи усилия и работа печели проекта.

Лентата на новата площадка преряза новият районен кмет на "Южен" Павлина Кацарова, а освен нея като гости присъстваха зам.-кметът  Атанас Панчов и главният еколог на района Евтимия Първанова. 

След откриването на фитнес площадката, с  програма, изпълнена от учениците на школото, беше открита и новата "Игротека", която се намира на 3-я етаж на училището. Става въпрос за оборудвана по изцяло нов тип занималня, от която ще могат да се възползват децата от първи и втори клас след редовните училищни занимания.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).