С актуални снимки и видео ви показваме защо пловдивският зоопарк ще е най-хубавият в България

Автор: Мариана Панчева
Коментари (62)
13:15 / 07.10.2016
43969
С или без лъвове и тигри пловдивският зоопарк ще е невероятен. Plovdiv24.bg направи разходка из алеите и местообитанията на градината, която - макар и все още в процес на доизграждане и без Акт 16, разкрива множеството уникални възможности за пловдивчани и гостите на града. 
 
Прекрачвайки входа, посетителят буквално се потапя сред природата. На метри от входа е голямото езеро за птици, очакващо освен обичани водоплаващи видове и своята звезда - черен лебед. 

Зоопаркът предлага и несравнима атракция - потапяне в естествената среда на част от обитателите. Любопитните ще могат да се разходят директно сред фазани и пауни във волиерата. Ще могат да се доближат максимално и до любимите на всички пловдивчани мечки. 

Двойката мечоци ще разполага с цели три декара за разлика от стария зоопарк, когато животните страдаха от липсата на какъвто и да е простор. Новото им местенце е с хълм, дървета, езеро, а чрез специален подход и през подсилени стъклени заграждения посетителите ще могат да ги наблюдават.

Симпатичните къщички на американски пуйки, които ще делят съжителство с бизоните, привличат погледите отдалече. Пловдив ще е и горд притежател и на две животни, които не се срещат в друг български зоопарк - красивия оцелот и атрактивното розово фламинго.

Точно фламингото, което децата познават от филми и картинки, има шанс да се превърне и в талисмана на градината. 

В сърцето на зоопарка е кътът за отдих и чашка кафе, врати ще отвори и магазин за сувенири, за най-малките има и специална детска площадка. 

Не на последно място са животните - малки и големи ще се радват на бизони, американски пуйки, патагонска мара, нанду, лама, сурикати, носато мече, рис, сервал, мечки, вълци, чакали, елени, маймунки... и още, и още. Сред тях и виетнамско прасе - вид, който е сред предпочитаните домашни любимци на американците и дори на самия Джордж Клуни. 

Зоопаркът обаче засега ще е без лъвове и тигри. Неприятно изненаданите пловдивчани вече се събраха на обществено обсъждане, на което стана ясно, че заради характерните особености може да се избере само единият вид. 

Мнозинството надделя за тигрите, но все пак любителите на хищните котки ще трябва да почакат бъдещо препроектиране. Добрата новина е, че има подходящ терен за евентуалния им хабитат.

Защо пловдивският зоопарк ще е най-добрият, как ще съчетава забавлението и образованието, какво трябва да знаят пловдивчани за осиновяването на животните, какви ще са уникалните животни, ще си има ли наистина талисман градината за читателите на Plovdiv24.bg разказва шефът на ОП "Зоопарк" Минко Михайлов. 



Виж коментарите (62)

Още по темата (247):
27.01.2024 Правят зоологическата градина в Пловдив така, че животните да не страдат зад заграждения
20.12.2023 Пловдив кандидатства за техническа помощ за зоопарка
29.08.2023 Кметът: Зоологическата трябва да е на друго място заради новото жилищно строителство в района!
29.06.2023 Пловдив кандидатства за средства за зоологическата градина
14.02.2023 Пловдив остава без зоологическа градина
30.01.2023 Обсъдиха отпускането на много пари за два важни пловдивски проекта
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).