ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
С 24 луксозни апартаменти забогатя общината
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:12 / 11.11.2009Коментари (5)2589
24 нови общински апартаменти прие водена от заместник-кмета Петко Атанасов комисия днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Намират се в новоизграден върху 7 дка в район "Западен" жилищен комплекс и са с квадратура от по 60, 72 и 104 кв. м. Изпълнението е луксозно, има и подземни гаражи. 

След около месец, когато мине и актуването, 19 от апартаментите ще бъдат дадени на крайно нуждаещите се, в списъка на които към момента са около 700 души, под символичния засега наем от 30 до 50 лв. Три жилища ще отидат към фонд "Резервен", а две - към "Ведомствен".

"Сто и два апартамента придоби общината през последните две години. Пресметнати в пари, това са над четири милиона евро. Над триста апартамента още очакваме през следващите две години, за да решаваме проблемите на жилищното настаняване", съобщи Атанасов пред журналисти.

Строителството на общински жилища продължава във всички райони и най-вече в "Тракия". Предпоследно приетите апартаменти на бул. "Мария Луиза" са вече актувани и предстои настаняването на нуждаещи се.



(C) ПОТВ







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
тези крайнонуждаещи се да не се окажат накрая някои цигани, които да живеят в луксозен апартамент за 30-50 лв наем?!?!?!?!?!? ще я видим ние тази работа...:П
0
 
 
ТЕЗИ КРАЙНО НУЖДАИЩИ СЕ ДА НЕ БИ ДА С ЛУКСОЗНИТЕ КОЛИ КОЙТО СА СНИМАНИ ОТ ПРЕД ИЛИ Е МИРАЖ.
0
 
 
И въобще на каква основа Пловдив ще дава жилища на някакви хора? Защо не отидат в Луковит или във Варна да просят жилища? Защо ние ще им даваме, а Община Марица не? Защо не си отидат на село, например, и да ползват бащиния или дядовия имот? Почти всички имат някакви селски жилища някъде в страната? Това е толкова безпринципно, че може да служи единствено и само за злоупотреби!
0
 
 
За какъв дявол и трябват на общината 102 ЛУКСОЗНИ АПАРТАМЕНТА, В КОИТО УЖ ДА НАСТАНЯВА "КРАЙНО НУЖДАЕЩИ СЕ"?! Това е истинска ГАВРА, при положение, че повечето данъкоплатци в Пловдив , с чиито пари и ресурси се строят тези "социални жилища", могат само да си мечтаят за такива апартаменти в квартали от затворен тип и най-вероятно с охрана. "Социално подпомаганите" или "крайно нуждаещите се" ще живеят срещу смехотворен наем, който дори не може да покрие разходите по поддръжка на тези скъпи жилища, А ненуждаещите се ДАНЪКОПЛАТЦИ-СПОНСОРИ ще мизерстват в 60-годишни панелки, придобивани с кръв и пот на челото, изплащани за цял един живот! Това ли е "социалната политика", а? След като някой е крайно нуждаещ се, не може да се грижи сам за себе си и лежи на чужд гръб, то на него се полагат най-гадните и най-евтини жилища в Пловдив, а не най-хубавите. И какво значи "крайно нуждаещ се", на каква основа са подбрани тези 700 души? Държавата дава предостатъчно социални помощи - над 30% от Държавния бюджет за 2010 отиват за социално подпомагане. На всеки данъкоплатец "Социално осигуряване, подпомагане и грижи" догодина ще струва средно 1272 лв, представяте ли си! Това са огромни средства, отнети от нас, данъкоплатците за финансиране на социални дейности. Това перо отбелязва значително повишение и представлява повече от 1/3 от общите разходи през 2010 година. Отделно редица дейности, като медицината или жп-транспорта например, са в плачевно състояние, защото субсидират пак скрити социални разходи. Тези гнусни псевдо-социални политики водят до тотално изкривяване на пазара, огромно преразпределение на НАШИТЕ ПАРИ под масата, кражби и злоупотреби, огромни загуби и пропуснати ползи за града, както и до напълно сбъркана социална политика, възпитаваща непоправим мързел и мошеничество. Това е още една от гадостите на това управление, при това пак НА НАШ ГРЪБ.
+1
 
 
Супер ,дано наистина отидат при крайно нуждаещите се. Да се надяваме ,че няма да скалъпят някоя далавера.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Аматьорски футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: