ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
С 15 млн.евро Пловдив може да има мащабен спортен комплекс със закрита ледена пързалка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:30 / 06.04.2013Коментари (15)4960
© Plovdiv24.bg
Както вече анонсирахме в Plovdiv24.bg, от 15 април в града стартира подписка за изграждане на закрита ледена пързалка. Всеки ден до 31 май от 17:00 до 18:00 часа пред бившия Партиен дом всеки, който иска, може да подкрепи инициативата. 

Решихме да срещнем вас, нашите зрители и читатели, с организатора на инициативата бившият състезател по фигурно пързаляне Роберт Тодоров. 

Става въпрос за изграждането на спортен комплекс, който да включва голяма закрита пързалка, плувен басейн и малък хотел, в който евентуалните състезатели да отсядат и да са по-близко до съоръженията за спорт. Според организатора, ако Община Пловдив прегърне идеята, за финансиране може да се кандидатства по програма "Джесика" - Фонд за градско развитие.

За подробностите около идеята, колко струва изграждането на такова съоръжение и реална ли е възможността да се създаде школа по фигурно пързаляне и Пловдив да започне да създава шампиони, изгледайте предаването с репортера ни Искра Койчева и Роберт Тодоров от тв-студиото на Plovdiv24.bg








Още по темата: общо новини по темата: 3
17.04.2013 »
16.04.2013 »
02.04.2013 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
За да функционира тази програма в Пловдив, е нужно да се създаде Фонд за градско развитие, какъвто нямаме. Но ако общината се амбицира, може в кратко време да се създаде. А подходът? Ето какво е инфото. Относно възможния подход за функциониране на JESSICA: Чрез пряко взаимодействие с Фонда за за градско развитие (ФГР) Управляващите органи, желаещи да използват рамката на JESSICA, трябва да обявят една или повече покани за изразяване на интерес до Фондове за градско развитие. Критериите за оценка включват съответните инвестиции и проекти, условията и сроковете за финансиране, собственост и принос на партньорите на ФГР, обосновка и планирано използване на приноса на ЕФРР, ликвидационни условия на фонда и т.н. В резултат на оценката се подписва договор за финансиране между управляващия орган и избрания ФГР, в който се определят условията и сроковете, а също и целевите инвестиции, за които ще бъдат предназначени ресурсите от ОП. ФГР подбират и подкрепят публично-частни партньорства (ПЧП) и други градски проекти, като им предоставят заеми, дялове или гаранции, но не и безвъзмездна помощ. ФГР инвестират пряко в ПЧП и други градски проекти. Одобрените проекти се финансират само чрез дялове или заеми, а не чрез безвъзмездна помощ. Предвижда се като предварително условие проектите да бъдат подкрепяни въз основа на интегриран план за устойчиво градско развитие. Оказват съдействие за заеми от ЕИБ.
+1
 
 
Понеже хората трябва да имат представа за объжданата възможност за привличане на пари по програма "Джесика", нека да ви дам инфо. JESSICA предлага на управляващите органи на ОП възможност да извлекат полза от външна експертиза и по-голям достъп до заемен капитал за насърчаване на градското развитие, включително и заеми за построяване на социални жилища там, където това е необходимо. Когато даден управляващ орган желае да участва в рамките на JESSICA, той следва да отдели ресурси от съответната ОП(оперативна програма), а ЕИБ, други международ-ни финансови институции, частни банки и инвеститори отпускат допълнителни заеми или дялов капитал, според случая. Тъй като няма да бъдат подкрепяни проекти по грантови схеми, средствата от ОП за създаване на Фондове за градско развитие(ФГР) ще бъдат револвиращи и ще подпомогнат осигуряването на устойчивост на инвестиционните усилия. Средствата от ОП ще бъдат използвани за финансиране на заеми, осигурени от ФГР на крайните бенефициенти. Не се предвиждат държавни гаранции на заемите, т.е. те няма да бъдат в тежест на обществените финанси и са особено подходящи за общините.
+2
 
 
Нека да вземем от програма "Джесика" максимума! Това не е за подценяване - привличането на 15 милиона евро от общите европейски пари дава наистина чудесна възможност за ледената пързалка със зала и малък хотел! Аз също силно желая стадион "Пловдив" да бъде реанимиран със съвременно обновяване, но за съжаление по тази програма не може.
+1
 
 
Не мога да коментирам цената, но съм виждал на Запад такива обекти: пързалки, басейн, играща, кортове, писта за бягане и изобщо спортен комплекс за тренировки и състезания. Мисля, че струват повече ако се влезе в тази цена и се направи същият комплекс си струва. Ползвателите са основно деца и младежи. Мисля че им дължим такава зона за активен масов спорт, а не да строим места да бъдат зрители
+4
 
 
Тогава ще можем да кандидатстваме за Световното по хокей на лед в група "А", нали така :) Нека си оправим колодрума най-после и Градския стадион, да се направи този втори канал, че да не пропуснем и Световното по кану-каяк, което може да вземем през 2019 година
+9
 
 
Пързалката в МОЛ-а стои празна през цялото лято. Пълна загуба на средства.
+9
 
 
С толкова пари може да се финансира стадион ,, Пловдив"
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Кауза Колежа
Изготвят стратегия за развитие на Летище Пловдив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: