ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
С 1 200 000 лева ще развиваме туризма
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:48 / 25.03.2010Коментари (11)3402
© Plovdiv24.bg
1 200 000 лева ще бъдат изразходвани през тази година за развитието на туризма в Пловдив съгласно приетата от Общинския съвет програма, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

До последно вчера са вървели консултации със Съвета по туризъм в присъствието на кмета.

"Категорично предвидените 35 хиляди лева за рекламирането на Пловдив като туристическа дестинация, остават, въпреки че на някои съветници те се сториха много", заяви заместник-кметът Петя Гогова.

Администрацията е убедила представителите на туристическия бранш за някои корекции. Няма да стане през тази година художественото осветление на виадукта на Младежкия хълм, тъй като мястото в момента не било особено привлекателна гледка и ефектът от нея щял да бъде подсилен, когато бъде облята от повече светлина. Ще се започне обаче разработването на проекта, който ще бъде изпълнен догодина. За тогава се отлагат и системата за  мобилен екскурзовод, както и тръгването на туристически маршрутен автобус. Идеите обаче ще бъдат разработени до готовност за приложение.

Оспорени бяха 100-те хиляди лева, предвидени за възможно максимално озеленяване на Стария град. Сузана Николова предложи 50 хиляди от тях да бъдат пренасочени за изработването на идеен проект за Източната порта. "Няма как това да стане, защото Източната порта е държавна собственост. Едва след евентуално прехвърляне за стопанисване от общината, бихме могли да вложим тези пари", обясни Гогова.

За цялостна стратегия как да се продава Пловдив като туристическа дестинация ще бъдат реализирани 18 хиляди лева, тъй като в момента рекламирането на града приличало на шарен панаир.

Най-големите усилия ще бъдат насочени към Небет тепе. За тази година са предвидени всичките 400 хиляди лева, включващи трите етапа. "Иска ни се да постигнем колкото се може повече, но не е изключено да останат и неусвоени средства. Става дума за археология, скрита под земята, и оттам могат да възникнат някои закъснения. Съществува и спорна съсобственост с Арменската църква, водим консултации по въпроса, търсим съдействието дори на почетния консул на Армения", уточни Гогова.

Съветниците приеха програмата, но същевременно се съгласиха с внесеното от Любозар Фратев предложение да се гласува незадоволителна оценка на извършеното през миналата година, тъй като въпреки намалените приходи от туристически такси, останали близо 600 хиляди неусвоени средства.


(с) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 4
20.07.2010 »
06.07.2010 »
06.07.2010 »
28.03.2010 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Относно останалите исторически паметници от античността тук върховенството в координането трябва да принадлежи на Пловдивския филиал на института по паметниците на културата. Също е необходим специален регламент със законова сила, утвърден от Народното Събрание, в който ясно да се посочи институцията за изпълнението му, както и задълженията на останалите институции спрямо основната по този регламент.
0
 
 
Това било собственост на държавата, онова било друга собственост...а по същество тези разделения отдавна плачат за единна стратегия в развитието. Ако се съгласят все пак да обособят Стария град в единен субект на държавата, наделен с необходимите пълномощия, тогава ще може да се говори за коордирана съвместна дейност между институциите. Не бих искал да слушам нескопосани аргументи относно броя на живеещите там, защото този исторически безценен паметник е нещо съвсем друго, а не някаква формална административна единица, както в останалите места в България.
+1
 
 
"Великият" културтрегер П. Гогова в борба за пловдивския културен туризъм!!! Какъвто е наш кметчо, такъв е и "културният" му заместник!!! А най-глупави май сме ние - електоралните единици, овластяващи претенциозната некомпетентност... Целият Стар град да се срути, парите по този проект без съмнение ще бъдат усвоени и ще се отчетат велики постижения! Безсмъртният герой на Алеко Константинов би възкликнал с възхищение: "Ашколсун, кьопоолар!"
0
 
 
Не, аз ще си направя един експеримент, честно ! Имам страхотна идея как да бъде популяризиран Пловдив в СВЕТОВЕН мащаб, не само в европейски ...и как да привлечем много туристи ...ще си го напиша проекта и ще го предложа на компететните лица..Въпроса е обаче дали да го пусна за обществено обсъждане и по медиите, защото съм сигурен ,че никой не се е сетил за това нещо и ако тук не стане, може да бъде гепено от друга община ...но пък е нужна и сериозна дискусия ....Абе, сложно е :))
+2
 
 
1 200 000 лева, 50 реда статия и нищо конкретно до края на декември месец... Тези в общината ако и вкъщи харчат толкова неоптимално парите си, вероятно живеят като в индийско гето...
+4
 
 
Как ще останат 600 000 неусвонени...???? Та това са пари за 6 световни туристически борси..Да се направи презентация на Пловдив, да отиде екип от колеги....Вие наистина съсипвате туризма в Пловдив с пълното си бездействие...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Правят чисто нова улица в Пловдив до меката на шопинга
Парламентарни избори 2024
Актрисата Виолета Донева е била открита мъртва в апартамента си
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: