Румяна Толова: Ще ограничим бюрокрацията за учителите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:43 / 15.03.2017
4471
Успешното образованието е национален приоритет за мен като представител на Коалиция "Реформаторски блок- Глас народен", каза Румяна Толова, втора в листата на коалицията в Пловдив.

"Искаме и ще работим в посока за увеличаване парите за образование с 1 млрд. лева. С повече средства за образование не само ще се постигне увеличаване на учителските заплати, а ще има и повече средства за подобряване на материалната база и внедряване на повече технологии в училищата. 

Драстично ще ограничим бюрокрацията за учителите, защото в момента тяхното време е сериозно ангажирано със съставянето на съвсем ненужна документация, поради което много от тях се замислят да напуснат окончателно образователната система. Като се има предвид, че за много дисциплини липсват квалифицирани кадри това би било катастрофално. 

От друга страна,  учебният материал, трябва да бъде сериозно прецизиран и редуциран, защото сега ситуацията изглежда горе-долу така: опитваме се в 5-литров съд да налеем 10 литра течност. Поддържам тезата за качествено образование, а именно учиш по-малко, знаеш повече. Нужно е поне в някаква степен да се редуцира потребността от частни уроци. 

Много сериозен е въпросът и за ранното отпадане и агресията в учебните заведения. Мисля, че чрез електронната система за проследяване на резултатите на учениците и оценката на риска от отпадане ще даде възможност по-рано училищата, общините, социалните работници съвместно да вземат мерки и децата да останат в училище.

Агресията в училище може да бъде намалена драстично с помощта на повече психолози, които да работят с децата за включването им в извънкласни занимание - музика, култура, дизайн, конструиране и подобни дейности. Много е важна ангажираноста на учениците с практични програми и интересни и адекватни за възрастта им неща- игри със състезателен характер - отборни игри, които стимулират развитието и логическото мислене, стремежа да спечелиш, да се научиш на екипна работа, на техники за стратегическо мислене и планиране".

Виж коментарите (0)

Още по темата (527):
18.08.2020 Портних обясни какво се е опитал да каже на президента
02.05.2018 Палавата депутатка на Марешки проговори за еротичните си снимки
05.04.2018 Тази е новата пловдивска депутатка
28.09.2017 Тази ли е новата пловдивска депутатка на Марешки?
28.09.2017 Чаровната пловдивска бизнесдама с емоционални думи за оставката си
28.09.2017 Бизнесдама от Пловдив хвърли оставка в парламента
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).