Ролята на университетите в развитието на Пловдив ще дискутират на конференция в ПУ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:58 / 18.11.2015
1233
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Конференция на тема "Пловдив като национален икономически център и Европейска столица на културата 2019: Ролята на университетите" организира Катедра "Приложна и институционална социология" към Философско-историческия факултет на Пловдивски университет "Паисий Хилендарски". Еднодневният форум ще бъде открит утре, 19 ноември от 9:00 часа в зала "Компас" на Ректората на висшeто училище на ул. "Цар Асен" №24, съобщиха организаторите.

Целта на конференцията е да се дискутира върху ролята и значението на висшето образование и университетите за развитието на региона чрез изграждането на иновативна среда и предприемаческа подкрепа в икономиката и творческите индустрии. Тя ще се състои от встъпителна лекция и две панелни дискусии и ще събере учени от пловдивските университети, експерти от бизнес-средите и от местните институции. Гост-лектор е проф. Гюнтер Гетцингер, който ще представи добри практики от икономическите и културните функции на университетите в град Грац, Австрия, и региона.

Конференцията е част от честванията по случай 20-годишната от създаването на специалност "Социология" в Пловдивски университет "Паисий Хилендарски".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Славчо Атанасов: Цар Фердинанд няма място в България
Теодора Николова е момичето, пътувало на предната седалка на джип...
Този е младият шофьор, управлявал джипа по бул. "Руски"
Диджей срина "Капана фест": 22 лева за бургер и 45 за тениска
Говори жената, пристигнала на мястото на ПТП-то минути след сблъс...
Първа официална информация за двамата оцелели в ада на бул. "Руск...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).