Роднина на убития полицай: Колкото години той ще бъде в земята, толкова затвор за Лерца!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
12:11 / 05.12.2017
16919
"Трябва да има затвор. Трябва да има правосъдие. Палазов толкова години ще бъде в земята, нека и тя влезе за толкова години в затвора. Трябва да си понесе наказанието." Това заяви след днешното заседание на Окръжен съд роднина на прегазения от Катя Лерца полицай Делян Палазов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Лерца не показа разкаяние в залата, разкаяние няма и да видите. Тя си живее един нормален живот. Един прекрасен живот. Не знам как спи, как живее, след като е убила един млад човек. Убила го е, разнесла го е по целия път. Затвор!",  сподели с мъка Златка Апостолова. По думите й нито вдовицата, нито дечицата й са се възстановили от тежката загуба.

Днес Лерца се изправи пред съда, но не събра смелост да погледне веднъж в очите разбитите близки на своята жерта - 34-годишната вдовица Делка и стария баща на Делян, майката на прегазения служител на реда не успя да присъства на заседанието. 

В защита на Лерца пък застана маститата кантора на адвокат Марковски. За първото заседание пред магистратите се яви адв. Димитър Марковски. Катя Лерца обаче бе категорична, че желае да бъде представлявана от баща му - Марин Марковски. Припомняме, че в друго скандално пловдивско дело последният е защита на вдовицата Корнелия Петкова. Тя загуби спътника в живота си и баща на трите й деца Атанас Ламджиев след зловещата катастрофа на бул. "Руски", причинена от Любомир Трайков, която взе общо три жертви. 

Сега Марковски застава от другата страна. В залата стана ясно, че в края на миналия месец адв. Марковски е подал молба, с която иска връщане на производството. Тази молба бе оттеглена от защитата по време на днешното разпоредително заседание, а Катя Лерца обяви, че ще признае всички факти и обвинения по бързото производство. 

И все пак - след заседанието адв. Марковски коментира, че клиентката признава фактите, но не признава вината си. Освен това, въпреки отказа от разпит на свидетели, защитата настоя за разпит на специална свидетелка, която да разкаже за това какъв човек е Лерца и колко добри са характеристиките й. 

Следващото заседание ще е на 5 януари, така Катя Лерца ще прекара празниците в домашна обстановка, тъй като съдът не намери и никакво основание да измени мярката й от 6000 лева парична гаранция. 

Смъртоносният инцидент се случи на 13 май тази година. Полицаят и колегите му следяха за реда на бул. "Санкт Петербург", регулирайки движението по време на провеждащия се в този момент "Народен събор" в парк "Лаута". Лерца, за която разследването установи, че се е движила с 99 километра в час, не реагирала на опасност от удар и вместо да спре, сменила лентата за движение, което довело до произшествието. Лерца бе пусната под гаранция, но впоследствие бе засечена да шофира отново. 

Най-тежкото, предвидено от закона наказание за извършеното от обвиняемата престъпление, е лишаване от свобода от две до шест години, като е предвидено и лишаване от право да управлява моторно превозно средство.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (13)

Още по темата (73):
27.05.2021 Синът на Катя Лерца с условна присъда за отвличане и грабеж!
11.10.2020 Убилата в Пловдив пътен полицай Катя Лерца вече е на свобода!
06.10.2020 Синът на Лерца остава в ареста, един от аверите му се измъкна
01.10.2020 Синът на Лерца и аверите му поискаха свободата си
23.09.2020 Синът на Лерца и аверите му искали да режат пръст на жертвата, натикали брадвичка в гърлото му
23.09.2020 Синът на Катя Лерца и аверчетата му крият лицата си от срам
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).