Родители скочиха срещу кучешка площадка: Болести, кърлежи и зарази на метри от децата ни!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (17)
09:07 / 04.05.2018
10279
Родители пожелаха премахването на кучешката площадка в парка на булевард "България" до очната клиника и поискаха зона за детски игри и спорт. Това е причината за временната забрана на достъпа на домашни любимци до площадката, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Кучешката площадка в парка ще бъде премахната, потвърдиха от ОП "Градини и паркове". Това се прави по желание на над 200 родители, които внесоха подписка в администрацията на район "Северен".

Според тях стопаните на домашни любимци не спазвали правилата и пускали кучетата извън обособеното им място. Тревните площи и дори детските площадки били замърсени с екскременти, носела се неприятна миризма, здравето на децата било застрашено от болести, кърлежи и зарази, чиито преносители са животните. Самата площадка била превърната в кучешка тоалетна. Като съвестни данъкоплатци родителите настояват да се създадат безопасни условия за децата им, а и за всички останали посетители на парка.

В момента площадката е затворена и е поставена предупредителна табела, че е забранена за кучета. След като ОП "Дезинфекционна станция" извърши декаризация на терена, оградата ще бъде премахната и зелената площ ще се възстанови. От районното кметство обмислят там да изградят нова детска площадка или мини игрище за футбол.

Собствениците на кучета, които сега ги разхождат на площадката, трябва да се пренасочат към определените за целта места на територията на "Северен". Две такива площадки има в близкия парк "Рибница". Другите се намират на следните адреси: бул. "Марица" до магазин "Лекси"; бул. "Марица" № 81, срещу тенис кортовете на гранд хотел "Пловдив"; бул. "Васил Априлов" и ул. "Ян Хус"; кв. "Гагарин" – бул. "Дунав" и ул. "Борба".

ОП "Градини и паркове" неведнъж е алармирало за нанесени от домашни любимци щети – изгризани и унищожени млади дръвчета, отъпкани тревни площи и цветя, замърсени детски площадки и др. От предприятието призовават собствениците им да спазват  приетата от Общинския съвет Наредба за овладяване популацията на безстопанствените кучета и котки и регламентиране отглеждането на домашни кучета и котки на територията на община Пловдив.

Виж коментарите (17)

Още по темата (68):
24.02.2023 Пловдивски адвокат: Въпрос на време е да стане нещо непоправимо
07.02.2022 Община Асеновград пита гражданите дали искат кучешка площадка
22.02.2021 Посочиха най-честите нарушения на собствениците на кучета в Пловдив
08.10.2020 Пловдивчани протестират срещу кучешка площадка
22.02.2020 Собственици на кучета възмутени от състоянието на площадка
10.02.2020 Пловдивчанин: Докога собствениците на кучета ще правят каквото си искат?
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).