Родители и ученици от пловдивско училище с кампания "Подари усмивка вместо цвете"

Автор: Силвия Станева
Коментари (0)
19:17 / 15.09.2022
5320
Родители и ученици от Средно училище "Димитър Матевски" се обединиха и посрещнаха новата учебната 2022/2023 година като проведоха дарителска кампания "Подари усмивка вместо цвете" за Тошко Маневски – ученик от 2 г клас с диагноза мускулна дистрофия. В името на общата кауза се включиха всички класове като събраните средства бяха преведени от родителите по банковата сметка на детето.

Средно училище "Димитър Матевски“ с гордост посрещна своите 960 ученици, където всички ученици ще получат отлична подготовка, специално отношение и индивидуален подход от висококвалифицираните си учители. Училището посрещна също 5 паралелки 5-ти клас, както и 2 новооткрити професионални паралелки в 8-ми клас. Всички класове бяха приятно изненадани от обновените си класни стаи и общи пространства в училището, които благодарение на доброволния труд на учителите си, които се включиха в боядисването, бяха приятно освежени, а някои изцяло обновени.

На тържественото откриване по случай новата учебна година, г-жа Златанска – Директор на училището, г-жа Мерланова – Заместник- директор и учителите от I – IV клас посрещнаха и изненадаха своите възпитаници в национални носии, като ги пренесоха в атмосферата на нашето славно минало.

Под мотото "Най-строгият учител е животът ни, най-мъдрият учител е книгата до нас, а най-важният учител е първият ни!" 6 паралелки 1 клас с по 24 ученика, плахи и несигурни, но изпълнени с доверие, подадоха ръка на своите първи учители и се впуснаха в голямото приключение. Ученически клуб "Славей“ от 3 б клас, Ансамбъл Матевски (призьор на много национални и международни танцови фестивали) и танцова школа "Терпсихора" посрещнаха своите най-малки приятели и бъдещи танцьори, които с възхищение наблюдаваха майсторството на по-големите каки и батковци от училището, а след това най-малките, първокласниците, по традиция отчупиха от примамливите български погачи и с вълнение и нови надежди прекрачиха прага на своето училище като си пожелаха здраве, успех и благоденствие.

Виж коментарите (0)

Още по темата (675):
20.03.2024 Важно за всички родители на първокласници в Пловдив
20.09.2023 Първокласници участваха в открит урок за мобилността в града и пътната безопасност
16.09.2023 На 20 години: Най-младата учителка у нас
16.09.2023 Бизнесдама: Евтиното излиза скъпо
15.09.2023 Икономистите с 12 мерки за по-добро училищно образование, сред тях – скъсяване на ваканциите
15.09.2023 По колко джобни да даваме на ученика?
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).