Ритали Румен дори когато лежал безжизнен пред заведението

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (57)
11:46 / 21.04.2015
24315
Фенове на Ботев и Локомотив изпълниха Районния съд в Пловдив, където се гледа делото за футболно хулиганство, от което пострада 16-годишно момче. В 10 зала се явиха над 30 тийнейджъри на възраст 16 - 18 години, някои с родителите си. 

Между тях бяха всичките свидетели по делото - 20 на брой, както и подкрепящи обвиняемите и пострадалия Румен Койчев. Някои от присъстващите бяха направо с ученическите си раници. 

Съдът редовно е призовал и родителите на обвиняемите, но те не са задължени да се явят в съда. Близо час съдът снемаше самоличността на свидетелите и вещите лица. 

В началото Румен Койчев бе конституиран като частен обвинител по отношение на тримата обвиняеми, които са пълнолетни. Защитниците на останалите трима обвиняеми, които са непълнолетни, са подготвили за съда специални доклади. 

Съдебният състав остави само половината от свидетелите, а другите отложи за след 13 часа. Прокурорът прочете целият обвинителен акт, от който стана ясно, че сбиването е било резултат от неприязънта, която съществува между двете футболни агитки в Пловдив. 

И двете страни търсят и най-малък повод за конфликт. От обвинителния акт стана ясно, че в случая на 3 януари едно лице от феновете на Локомотив Пловдив е минало специално, за да провокира феновете на Ботев през заведението, в което са седели те, като им е показвало неприлични жестове. 

Идеята е била те да излязат и да се получи сбиване. Стана ясно още, битият Румен не е бил фен на нито един от двата клуба, а на ЦСКА, но е бил с приятели от привърженици на Ботев. 

Прокурорът изчете как всичките обвиняеми се изредили да ритат Румен, дори когато момчето е лежало безжизнено пред вратата на заведението.

Някои дори го удряли с юмрук в лицето и главата. Момчето е било с глътнат език и мозъчно сътресение, от което е можело да има фатален край. Съдебно-психиатричната експертиза сочи, че нападателите не са били невменяеми, всеки е съзнавал добре какво върши. 

Въпреки това побоят е нанесен в съизвършителство, по хулигански подбуди и без мотив, каза прокурорът. Обвинението е за нанасяне на средна телесна повреда. Една от майките на обвинените в залата възкликна, че обвинителният акт е твърде сърцераздирателен, а едно от обвинените момчетата се смееше при изчитането му.

И шестимата заявиха, под наставления на адвокатите си, че разбират това, в което са обвинени, но не желаят да дадат обяснения към настоящия момент. 

Преди съдебното заседание родителите на Румен Кочев заявиха, че няма да искат парични обезщетения, но искат да възтържествува справедливостта. 

Очаква се делото да продължи поне два дни. Първоначално делото започна при затворени врата, заради факта, че трима от обвиняемите са непълнолетни, но в последствие бе разсекретено.


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (57)

Още по темата (15):
02.12.2016 Вижте присъдите във връзка с пребитото дете на пловдивски журналист
07.12.2015 Шестимата младежи, които пребиха свой връстник, застават пред съда
13.05.2015 Второ заседание по делото срещу футболните хулигани от Кючука
21.04.2015 Тръгна делото срещу футболните хулигани в Пловдив, грози ги затвор
08.01.2015 Налагат мерки за неотклонение на фенове заради мелето в Кючука
06.01.2015 Ботев и Локомотив заедно срещу агресията на хулиганите
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).