Ремонтът на Дондуковата градина напредва с добри темпове

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
08:06 / 03.07.2023
3570
Ремонтът на Дондуковата градина напредва с добри темпове и има шансове срокът за завършване да бъде съкратен, съобщи за Plovdiv24.bg кметът на район "Централен" Георги Стаменов.

Помпената станция за големия фонтан, който ще е на мястото на досегашната цветна ваза, вече е готова. Напоителната система в градината е изградена на 80%, а кабелните мрежи - на 70 процента. Готов е и фундаментът на детските площадки. В момента се работи върху помпените съоръжения и захранването с вода. Към напоителната система ще има допълнителни разпръсквачи, като целта е настилката и детските площадки да се измиват един път в месеца, обясни Стаменов.

Още в първоначалния проект за реконструкция на градината от 2018 г. е заложено видеонаблюдение, но сега се провеждат консултации с експертите от "Общинска охрана" за съвременните характеристики на камерите. 

Изпълнителят работи много сериозно и се обръща внимание на всички детайли, не пести суперлативите си районният кмет. Срокът за завършване на обекта е 1 година, т. е. до април 2024 г. паркът трябва да е готов. 

Реконструкцията на Дондуковата градина се извършва от "Консорциум Дондукова градина" с водещ партньор фирма "Рестстрой" за реконструкцията на парка, и "Драгиев и ко" - за контактната зона. Проектът е одобрен и съгласуван с НИНКН. Концепцията предвижда възстановяване на градината от по-стар период, близък до първоначалния й вид. 

За реконструкция, озеленяване, паркоустройство и благоустройство на Дондуковата градина са осигурени общо 4.5 милиона лева, от които 3.8 млн. заем от Фонда за устройчиви градове и 700 000 лв. собствени бюджетни средства и/или средства от държавния бюджет.

Виж коментарите (0)

Още по темата (90):
08.05.2024 Първи нередности в новоремонтираната Градска градина на Пловдив
07.05.2024 Гражданин: Това е една от модерните екофрендли футуристични чешмички в
Пловдив
25.04.2024 Георги Стаменов с подробности кога и как улица "Христо Г. Данов" става пешеходна
25.04.2024 Решиха го: Без коли по част от "Христо Г. Данов", става пешеходна
зона
23.04.2024 Социалисти: Ако ул. "Христо Г. Данов" стане пешеходна, транспортният хаос в Пловдив ще се засили
20.04.2024 Още любопитни факти за Първата градска градина
Още новини от Новини от Пловдив:
Дърво е премазало кола след силната буря в Пловдивско
"Мерцедес" се заби в дърво в "Смирненски"
Млад мъж от "Столипиново" учи за зъболекар, иска да си отвори каб...
Пловдив изпревари Варна по население
"Смирненски" е непроходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пр...
Прокуратурата се самосезира заради мутренските изпълнения на буле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).