Рейнджърка отказа да се подчини на заповед на офицер в Пловдив с изумителен мотив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
09:46 / 06.08.2018
61690
Хиляда лева глоба наложи Пловдивският военен съд на рейнджърка заради отказа й да се подчини на заповед на началник. Инцидентът е станал по време на сутрешен развод в казарма. По своя инициатива Рени Руменова застанала в последната редица, въпреки че трябвало да е в първата, тъй като била командир на екипаж.

"Тези, които са с оръжие, да минат отпред", изкомандвал офицерът, който замествал шефа на ротата. Всички го изпълнили с изключение на Руменова. Последвало второ разпореждане към нея. "Няма да се преместя, много съм ниска", бил отговорът й. Началникът подал рапорт срещу нея и я наказали дисциплинарно. Отделно е заведено и делото за нарушение на служебните задължения. Жената не се признава за виновна. Версията й е, че не е възприела думите на офицера като нареждане.

"Самият отказ е най-дръзката форма на неизпълнение на заповед. Налице е външна изява, и то пред целия строй", посочват в мотивите си за решението военните магистрати, цитирани от "24 часа". За подобно погазване на устава се предвижда до 2 г. лишаване от свобода. В конкретния случай санкцията е административна, тъй като рейнджърката е с чисто досие. Според служебната й характеристика се е проявявала като стриктна и изпълнителна, неколкократно е била награждавана.

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).