Редовни автобусни линии ще свързват летището с Пловдив, Асеновград и Хисар

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
07:50 / 20.09.2010
8410
Още не е уреден редовен автобусен транспорт до летище "Пловдив", а време не остана - първите пътници от Лондон кацат на 2 ноември. Сключен е договор с таксиметрова фирма, която да вози на твърда тарифа с нормални цени, но не може и без автобуси.

"Няма как да пуснем маршрути дотам, защото летището е на територията на община "Родопи". Засега то не е включено в областната транспортна схема. Ако областната комисия реши, ще обявим конкурс. Инициативата е в ръцете на областния управител", оправда се заместник-кметът Александър Константинов.

Инициативата всъщност вече е поета от изпълнителния директор на летището Дойчин Ангелов, който преговаря с няколко транспортни фирми.

"Летището не осигурява автобусен транспорт, не можем да бъдем страна по такъв договор. Работа е на общините  Пловдив и "Родопи", но като знам как бързо вземат решения, сам започнах разговор с превозвачите, надявайки се те да измислят механизма, по който час по-скоро да се осигури редовна линия между града и летището", обясни той.

Автобуси ще тръгват в три посоки - към Пловдив, Асеновград и Хисар. Това е решено още при разговорите на областния управител Иван Тотев с кметовете преди учредяването на сдружението за развитие на летището. Областната транспортна схема ще бъде променена, а кметът на "Родопи" ще проведе конкурса за избор на превозвачи.

"Икономически неизгодно е да пускаме редовни автобуси само за една авиолиния с полети във вторник и събота. Когато станат две-три - най-вероятно в началото на следващата година, ние ще сме готови и ще направим възлагането", внесе яснота Тотев. 

Виж коментарите (11)

Още по темата (471):
26.04.2024 Започна проектирането на жп гара до летище "Пловдив"  
24.04.2024 Полети до три нови дестинации може да има скоро от летище "Пловдив"
17.04.2024 Полети до Рим и Милано от Пловдив?
14.04.2024 Искат директни полети Виена-Пловдив, по подобие на дестинация Лондон
12.04.2024 Това ли е истината за летище "Пловдив"? София не иска конкуренция?
06.04.2024 Започват преговори за авиолиния от Виена до Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).