Рецидивист се оказа шофьорчето на БМВ-то, направило най-безумното изпреварване, арестуваха го

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (14)
12:02 / 21.01.2023
14699
Шофьор, създал изключително рискова ситуация на главен път Пловдив-Хасково, е задържан в полицията в Първомай. Действията на служителите на реда последвали веднага след публикация в социалната мрежа вчера, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР Пловдив.

Около 14.30 часа водач споделил клип от видеорегистратора на своя автомобил, от който се вижда как БМВ се движи с много висока скорост на прав участък между Първомай и село Бяла река. В даден момент въпросната кола започва да изпреварва камион и за секунди се разминава с насрещно движещия се автомобил, преминавайки вляво по банкета.

В така създалата се ситуация вероятността от челен сблъсък е била многа голяма, а за участвалите в нея водачи - и изключително стресова. Три часа след преглед на кадрите и благодарение на бързите си действия, полицаите от Първомай установили самоличността на шофьора на БМВ-то.

Той е 26-годишен местен жител, със системни нарушения на пътя и множество наложени административни наказания по ЗДвП. Задържан е за 24часа, а по случая-образувано бързо производство по чл.325, ал. 3 от НК. Водачът е със 7 акта и 21 фиша.

Ръководството на ОДМВР-Пловдив използва случая да информира гражданите, че служителите на реда активно се запознават с публикациите във всички информационни източници, в т.ч социални мрежи и медии, в които се представят данни за пътни нарушения и престъпления. Апелът към гражданите обаче е с предимство да подават своите сигнали на тел. 112, за да може полицията да взема своевременни мерки.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (14)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).