Реализацията на продължението на Адата и кръстовището на две нива, остават за 2012 г.

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
10:50 / 17.07.2011
5291
Plovdiv24.bg, воден от максимата, че успехът за развитието на един град си остава добрата инфраструктура, реши да провери до каква степен на развитие е стигнала идеята за продължението на моста на Адата и предвиденото там кръстовище на две нива.

Припомняме, че още на 13.01.2010г., директорът тогава на "Капитално строителство" в Община Пловдив, инж. Тошо Пашов казва за Plovdiv24.bg, че се обявява конкурс за проектиране продължението на моста на Адата и връзката с Брезовско шосе, като се включи и кръстовище на две нива. Проектът е трябвало да бъде готов още същата година, а през 2011-а да започне изграждането на т.нар. Източна тангента.

Продължението от моста на Адата трябва да минава покрай жп-линията и да излиза на кръстовището с Брезовско шосе. Оттам продължава и с пътна връзка трябва да се качи на моста на Карловско шосе. Целта на проекта е да се разтовари движението около колелото на Панаира, както и автомобилният поток от северната индустриална зона към "Източен" и "Тракия" да се пренасочи по новия път".

Близо година и половина по-късно обаче, тази идея е в същата фаза, в каквато е била и тогава. Репортерът на сайта се свърза с главният секретар на Община Пловдив Борислав Инчев.

"Преди време имахме среща с инж. Поля Паунова и арх. Цветана Илиева, която е директор на Дирекция "Архитектура и градоустройство". Съвсем скоро ще предприемем мерки за изготвяне на идеен проект за цялото трасе, което да даде решение за комуникационното разрешаване на моста на Адата с бул. "България", както и продължението на т.нар. Източна тангента - от моста на Адата до Карловско шосе", каза Инчев.

Става въпрос за разръзката на кръстовището и започване на изграждането на продължението: от мостта на Адата до "Карловско шосе", като продължението няма да е на самият мост, а на пътя, който ще свързва Източната със Северната тангента, за да се излиза към Карловско шосе и магистралата.

Борислав Инчев уточни обаче, че преди да се случи това, трябва да се изготви доклад, който трябва да мине пред Експертен съвет, за да се уточни като цяло и плановото задание, след което вече ще се действа и по останалите процедури.

Стана ясно, че след заседанието на Експертния съвет, ще има стартиране на обществена поръчка за избор на изпълнител, който да изготви идейният проект за обекта.

"Очаква се това да стане най-късно до 15 октомври тази година. След като бъде избран, изпълнителят ще има около месец да направи проекта, който отново трябва да бъде приет от Експертен съвет, за да имаме вече някакви известни стойности, за да знаем какво да правим по-нататък", поясни още Инчев.

След идейния проект, се изготвя технически такъв, а финансиране реализацията на обекта, според Инчев, може да се търси не по-рано от другата година.

Plovdiv24.bg ще ви информира за всяка стъпка от развитието на проекта.


Виж коментарите (10)

Още по темата (80):
03.12.2023 Какви са сроковете за завършване на някои от големите инфраструктурни обекти в Пловдив?
09.05.2023 Сигнал: Явно пак се взеха едни пари за този булевард
26.03.2023 Сигнал: Не е нормално индустриална зона, която носи огромни печалби на община Пловдив, да има толкова лоша инфраструктура
23.03.2023 Замразиха довършването на най-новия булевард в Пловдив
03.08.2022 Официално одобриха името на най-новия булевард в Пловдив
20.08.2021 Сигнал: Всяка сутрин и всяка вечер тук е ужас!
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).