Разясниха на пловдивски ученици моралните и етични изисквания към поведението на прокурорите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:46 / 05.04.2023
2355
Прокурори от Районна прокуратура-Пловдив се срещнаха вчера с ученици от 10-и и 11-и клас от Езикова гимназия "Иван Вазов“ в Пловдив, които са младши посланици на Европейския парламент и членуват към Евроклуба в училището. Те гостуваха в прокуратурата по повод Деня на отворените врати, който тази година се провежда под мотото "Открито за съдебната власт“. С тях беше и преподавателката им по философия Анелия Митева.

Атанас Илиев, заместник-районен прокурор, и Георги Коджаниколов, един от младите прокурори в РП-Пловдив, изнесоха открит урок пред гимназистите за професията на магистрата, съдебната власт, конституцията на Република България. Основната тема на срещата бе свързана с професионалната етика на магистратите не само в България, но и на техните колеги в Европейския съюз.

Георги Коджаниколов, който е един от създателите на интернет платформата за съдебна етика на европейските магистрати, говори на учениците за моралните и етични изисквания към поведението на прокурори, следователи и съдии на работното място и извън него. Той посъветва учениците да четат много, за да развиват мисленето си и винаги да се съветват с учителите и родителите си. Атанас Илиев им разказа за прокурорската професия и за правата и задълженията на гражданите.

Гимназистите задаваха много въпроси, свързани с правото и предизвикателствата пред магистратите. "Учениците са изключително впечатлени. Тези срещи са много полезни за тях и се радваме, че вече се превърнаха в традиция“, каза Анелия Митева, преподавател по философия в ЕГ "Иван Вазов“, гр. Пловдив.

Денят на отворените врати се провежда всяка година в навечерието на 16 април – Ден на конституцията и професионален празник на юриста и съдебния служител.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Огромно нещо строят в Пловдив, вътре ще има всичко
Ако днес сте решили да ходите за чорапи в Турция, не ходете!
Започва последният етап на най-новата улица в Пловдив
Бойко Борисов и Цвета Караянчева оглавиха листите на ГЕРБ-СДС за ...
Порой се изля над Пловдив
Предупредиха жителите на район в Пловдив заради този мъж


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).