Разясниха на катаджиите тактиката срещу нарушителите

Автор: Цвети Тончева
Коментари (2)
16:05 / 19.08.2022
9400
Десетки пътни полицаи тръгнаха на лов за нарушители в областта, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Ръководството на ОДМВР- Пловдив днес извърши инструктаж на служителите на Пътна полиция, които участват в специализираната полицейска операция за спазване на правилата за движение, която стартира днес. Инструктажът бе открит за медиите.

Пред пътните полицаи бе разяснена тактиката на работа и мерките за безопасност. Бе отбелязано, че местата, където ще се осъществява контролът, са кръстовищата. Водачите трябва да спазват задължителните посоки на движение, да не нарушават маркировките, да не се престрояват в последния момент, тъй като това поведение е предпоставка за ПТП.

Катаджиите ще следят и за отнемането на предимството на пешеходците в кръстовищата. Ще се глобяват и тези водачи, които неправилно паркират автомобилите си близо до кръстовища, както и тези ,които минават на червено вече на включен червен светлинен сигнал. Рисковото движение на водачите от една пътна лента в друга също ще се глобява. Те трябва да се движат задължително с пътни колани. Ще бъдат глобявани и пешеходци при неправилно пресичане.

При установяване на нарушители пътните полицаи ще спират незабавно автомобила и ще го ограждат с конуси. Проверяващите трябва да са с включен микрофон и камера по време на контакт с граждани. Един водач се проверява задължително от двама катаджии.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)

Още по темата (4):
22.08.2022 Глобиха десетки шофьори в Пловдив
19.08.2022 Начало на мощната операция на КАТ в Пловдив! Вижте как десетки патрулки тръгнаха на лов за нарушители
19.08.2022 Пловдив почернява от катаджии, спират нарушители в движение!
15.08.2022 МВР измисли как да респектира шофьорите! Внедряват патрулки в потока на движение
Още новини от Новини от Пловдив:
Костадинов: За Пловдив нашата цел са 3 мандата
Ключов свидетел на убийството в "Арман махала": Не съм видял нож
Елитно училище в Пловдив изпрати абитуриентите
Богата културна програма, кебапчета и бира в парк "Лаута"
Читател: Още колко души трябва да умрат, за да се промени нещо?
Ще започне ли скоро делото за убийството пред известна дискотека ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).