ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Разминавания в показанията за убийството на Жоро Плъха
Автор: Диана Бикова 14:58 / 14.03.2023Коментари (4)3843
Д-р Георги Кръстев изненадващо се появи в Апелативния съд днес
Известният пловдивски ортопед и бивш председател на Районната колегия на Българския лекарски съюз в Пловдив д-р Георги Кръстев изненадващо се появи в Апелативния съд днес. Лекарят дойде в Съдебната палата не като обвиняем, а за морална подкрепа на колегата си д-р Иван Димитров, който от първоинстанционния съд е признат за невинен в умишленото убийство на Жоро Джевизов. През цялото време Кръстев беше в съдебната зала, а по време на почивките двамата доктори бяха плътно заедно, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Делото в Апелативния съд е образувано по жалба и протест срещу наказанието на д-р Иван Димитров. С присъда от 27.09.2021 г., постановена от Окръжен съд - Пловдив, подсъдимият е признат за невинен в това на 02.03.2018 г. в гр.Пловдив умишлено да е умъртвил Жоро Джевизов, като убийството да е извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана, поради което е оправдан по обвинението за извършено престъпление.

Димитров е признат за виновен в незаконно притежание на пистолет "Валтер РН" и боеприпаси за него, поради което е осъден на 2 години лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 3 години. Делото се гледа за втори път от Апелативен съд – Пловдив, след като Върховният касационен съд го върна за ново разглеждане. На днешното заседание беше приета допълнителната комплексна балистична експертиза, изготвена от четири вещи лица. 

Свидетелите, извикани да дават показания, си спомняха за драматичните събития от нощта на 1 срещу 2 март преди пет години. Калекото на д-р Димитров - Димо Тодоров, помолен да съобщи хронологията на шумовете и звуците, днес ги разказа обратно на онова, което е заявил в първите си показания.

Според спомените му, около 2 часа първо чул шум по катинар, после удар като с чук, а след 10-тина минути прозвучали два или три изстрела. Със съпругата му скочили от леглото, но от прозорците не можело да се види нищо. Чул звук "аууу", а после Иван (д-р Димитров) извикал няколко пъти "Стой, Стой".

Съпругата му попитала племенника си какво става и защо не се е обадил в полицията, а той отговорил, че крадец на метали влязъл в работилницата, хвърлил към него нож, ранил го, замерил го с  някаква табела и избягал. Когато Димо Тодоров излизал за работа на сутринта, наистина видял някаква захвърлена табела до вратата на двора. Близо до областната управа имало полиция и линейка. 

Трупът на Жоро Джевизов е намерен върху БМВ, паркирано пред блока от страната на областната управа. Собственикът на колата Димитър Ботев бил събуден от изстрели, погледнал през прозореца, който е в посока към ул. "Младежка", но не видял нищо. Забелязал, че фотоклетката на лампата на входа светела, вероятно активирана от някакво движение.

В показанията си преди 5 години е казал, че е излязъл на терата и видял човек да бяга в посока от бул. "Шести септември" към ул. "Младежка", а в обратна посока - друг човек тичал. На сутринта от полицията му се обадили и му казали, че върху колата му има труп на човек. 

След откриването на тялото с първоначалните огледи на местопроизшествието са били натоварени служители от Второ районно. Иван Барутчиев и колегата му Георги Методиев провели първите беседи с роднините на доктор Димитров и със самия него. Лекарят им разказал, че през нощта видял да свети лампата в работилницата до гаража му, чул шумове и отишъл да види какво се случва. Взел със себе си малка брадвичка и я показал на полицаите.

Когато отишъл в работилницата, лице от ромски произход скочило срещу него, чули се изстрели, а от гаража изскочило втори човек. Сборичкали се с едното лице и бил ранен в крака от нож, за който казал, че е негов и го съхранява в работилницата. 

Полицаите взели записите от видеокамера на съседен търговски обект. Установили липсващи фрагменти, но в един момент ясно се виждало, че д-р Димитров държи в ръката си огнестрелно оръжие. Според хронограмата, подсъдимият и други лица са трили записи и са опитвали да заличат следи. 

Делото бе отложено за 25 април от 9.30 ч. и за тогава са призовани неявилите се днес свидетели, частните обвинители и вещите лица по другите назначени експертизи.


Още по темата: общо новини по темата: 145
26.03.2024 »
16.10.2023 »
30.05.2023 »
20.02.2023 »
14.12.2022 »
10.03.2022 »
предишна страница [ 1/25 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 14.03.2023 г.
0
 
 
Застрелял го е като куче и се е опитал да замаскира престъплението си.А как стана така,че всички свидетели промениха първоначалните си показания?
-1
 
 
Защо още се занимават с Доктора.Квото си е търсил тоя мангал си го е намерил.Живея на Младежка година преди случая с Плъха имаше доста грабежи от домовете в квартала,докато хората синспят.Трябват повече хора като Доктора,така е като системата не работи.Ония с 200 присъди за грабежи какво очаквате ?Да се реабилитира ли?
0
 
 
разстрелял го е като куче,ама нали е крадец и дай да го направим неизбежна отбрана.
0
 
 
Морал до морала. Кръстев нека обясни как точно се дебне човек дълго време, как се стреля срещу жив човек като на пусия, как се манипулират фалшиви показания на роднини и как се прикриват факти. От морална гледна точка и като лекар да обясни Кръстев как става това нещо .
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: