Разделно събиране на отпадъците в администрацията на "Южен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
10:46 / 08.12.2015
3377
Служителите от администрацията на район "Южен" започнаха своята стъпка в зеленото си ежедневие на работните си места в общината. 

На двата етажа в административната сграда бяха поставени контейнери за разделно събиране на отпадъците от хартия, пластмаси и метал и контейнер за стъкло, съобщи кметът на района Борислав Инчев.

С включването си в кампанията служителите на района се ангажират да използват пълноценно специалните контейнери за хартиени отпадъци, като по този начин всеки служител заявява своята гражданска позиция и отношение към проблемите, свързани с опазването на околната среда.

Всеки, включил се в разделното събиране на работното си място, показва на практика какви са отговорите на въпросите "Как отпадъците могат да се превърнат в ценен ресурс?", "Какво трябва да направим с нашите отпадъци, за да може обществото да спечели, като събраните отпадъци се преработят от рециклиращите предприятия в страната в нови продукти?", "Защо и как да събирам разделно отпадъците в офиса и вкъщи?".

Отпадъците са ценен ресурс и тяхното неоползотворяване ни струва скъпо допълни кмета на района. Ако всеки знае какво трябва да се прави с отпадъците и положи малко усилия и време, той е дал своя принос към опазването на природата. 

Разделното събиране на отпадъците води до по-лесното им рециклиране и превръщането им в ресурси. По този начин те не отиват в депата, а в рециклиращите предприятия и се пестят средства, които реално жителите плащат под формата на данъци.

"Събраната незамърсена хартия в специалните контейнери на работните места в администрацията на район "Южен" ще бъде рециклирана и превърната в ресурс, ще спаси дърво, ще спести енергия ще запази водата и въздуха чисти. Това е стъпка към по-доброто и чисто зелено ежедневие на служителите от района", коментира Инчев .

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Порой се изля над Пловдив
Предупредиха жителите на район в Пловдив заради този мъж
Безплатна "синя зона" в Пловдив
Пловдивчанин измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).