Раздадоха курбан за здраве в "Северен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
13:12 / 07.01.2011
6111
Днес, на големия християнски празник Ивановден, в двора на православния храм "Свети Иван Рилски" в квартал "Кършияка" бе раздаден светен курбан за здраве на всички миряни, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Курбанът се дава от бизнесмена Христо Копринков съвместно с ръководството на район "Северен". Сготвени са 3 агнета с дробсърма за около 200 порции.

"Днес е много хубав празник. Всички хора, които искат да са здрави и щастливи, трябва да празнуват на Ивановден. Искам да направя едно добро на хората и на моето семейство. Развивам бизнес на едро със хранителни стоки в района и, тъй като сме доволни от хората, искаме да им направим едно добро. Този курбан от тази година ще стане традиция", каза Христо Копринков, жител на "Северен".

Сготвеното е направено с любов и желание от дарителя и семейството му. Те пожелават на всички хора здраве, късмет и любов.

На курбана присъстваха и кметицата на "Северен" д-р Ина Филипова и неиният заместник Ангел Ангелов.

"Искам да благодаря на г-н Копринков, че даде животните за курбан. Това стана по негово желание. По традиция всички миряни знаят, че на големите празници тук, в този храм има някакъв вид курбан - дали ще е храна или агнешко няма значение. За празника Ивановден, който е много важен в нашия календар, искам да пожелая на всички да сме живи и здрави", развълнувана бе  д-р Филипова.

Кметицата допълни, че в нейният район се намират хора, които да даряват и това я радва най-много. За пример даде откриването на 13-метровия кръст, където питите хляб са били отново инициатива на гражданите на "Северен".

След освещаването на курбана, множеството, търпеливо чакащо до този момент, взе да получава по една порция от месото и дроб сърмата.


Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Meteo Balkans: Към 15:50 ч. очаквайте градушки с размер на грах!
Прокуратурата в Пловдив: Афганистанците са платили по 3000 евро з...
Читател: Недомислие! Кой одобри това?
Кървава свада на улица в Пловдив, има ранени!
Жена е в болница в Пловдив след мощен взрив!
Прокуратурата в Пловдив и МВР с извънреден брифинг


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).