"Райънеър" пусна билети за новите дестинации от летище "Пловдив"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
17:14 / 16.03.2017
36389
Фондът за развитие на летище "Пловдив" има удоволствието да съобщи, че авиокомпания "Райънеър" пусна в продажба билети от зимното разписание за 2017 г. по новообявените маршрути Пловдив- Милано (Бергамо) и Пловдив-Брюксел (Шарлероа).

Новооткритите дестинации, които ще бъдат обслужвани от нискотарифния превозвач с по два полета седмично, са в резултат на упоритата съвместна работа на Фонда за развитие на летище "Пловдив" и "Летище Пловдив" ЕАД и правилния маркетингов подход към партньорската авиокомпания през последните години.

Новите полети от и до двата европейски града съществено ще допринесат за увеличението на посещаемостта на чуждестранни туристи в региона, което ще популяризира град Пловдив и региона като атрактивна туристическа и културна дестинация в България. 

Фондът за развитие на летище "Пловдив" - Южната врата на България, функционира от 2010 година. Той е първото по рода си обединение в страната, което подкрепя развитието на авиационната индустрия на регионално ниво и бе създадено по инициатива на Иван Тотев в качеството му на областен управител. Негови членове са общините Пловдив, Родопи, Асеновград, Куклен, Хисаря, Калояново, Първомай, Раковски. 

С помощта на Фонда успешно стартираха първите от десетилетия редовни линии от летище "Пловдив". От тогава, благодарение на устойчивостта и добрия диалог, оперира и "Райънеър" - ирландската авиокомпания, която премина прага от сто милиона пътници годишно през 2016 г. 

Развитието на летището е тясно свързано с икономическия възход на региона. Освен за нарастване на туристите, то е важно и с оглед на предстоящото домакинство на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019 г. 

Виж коментарите (7)

Още по темата (471):
26.04.2024 Започна проектирането на жп гара до летище "Пловдив"  
24.04.2024 Полети до три нови дестинации може да има скоро от летище "Пловдив"
17.04.2024 Полети до Рим и Милано от Пловдив?
14.04.2024 Искат директни полети Виена-Пловдив, по подобие на дестинация Лондон
12.04.2024 Това ли е истината за летище "Пловдив"? София не иска конкуренция?
06.04.2024 Започват преговори за авиолиния от Виена до Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).