РИОСВ напомня, че до 1 май е срокът за заявяване на търговия с охлюви

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:54 / 15.04.2008
1010
РИОСВ-Пловдив напомня, че срокът за заявяване на намерение за търговска дейност с охлюви е до 1 май. До тази дата лицата, които изкупуват охлюви с цел търговия, включително за износ, са длъжни да уведомят писмено екоинспекцията за местонахождението и отговорниците на пунктовете. Изискванията към изкупвателните пунктове са да бъдат оборудвани с хладно помещение, калибровъчно сито с диаметър на отворите 28 мм, какъвто е минималният размер на събираните и изкупувани охлюви, и подходящ амбалаж за съхранение и транспортиране. Събраните маломерни охлюви се връщат се връщат незабавно в природата.

До 25 април собствениците на ферми за отглеждане на охлюви трябва да декларират наличните количества в РИОСВ. Периодът за събиране от природата и изкупуване на живи охлюви за търговски цели започва от 10 май и продължава до 30 юни.

Експерти на РИОСВ-Пловдив ще извършат проверки дали не се събират и изкупуват маломерни охлюви, както и дали изкупвателните пунктове отговарят на изискванията на Закона за биоразнообразие. При установени нарушения физическите лица се наказват с глоби от 100 до 1000 лева, а юридическите - от 200 до 5 000 лева.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин за автобус на градския транспорт: Имах чувството, че...
Възрастна жена просълзи пловдивчани
Развръзка с пазара в пловдивския квартал "Столипиново"
Важно за пътуващите с влак от и за Пловдив
Безплатни изследвания днес в Пловдив
Препродажбата на билети продължава


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).