РИО Пловдив връчи своите традиционни годишни награди

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
15:50 / 25.05.2015
16078
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Д-р П. Берон":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Св.Паисий Хилендарски":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ПГЕЕ:
виж още
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Братя Миладинови":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
СОУ „Димитър Матевски":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Св. Седмочисленици":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
По повод 24 май - светлия празник на славянската писменост и култура и в Деня на българския учител - 25 май, Регионалният инспекторат по образованието - Пловдив връчи своите традиционни годишни награди за висок професионализъм и всеотдайност в педагогическата дейност, както и за постигнати значими резултати в образователно-възпитателния процес. 

Тържествената церемония, съпроводена с богата музикално-танцова програма, се състоя във фоайето на Областна администрация Пловдив.

Съгласно Статута за присъждане на наградата на РИО - Пловдив в категория за учител бяха връчени 7 награди:

учител - предучилищно възпитание
учител в начален етап
възпитател в начален етап
учител в прогимназиален етап
възпитател в прогимназиален етап
педагог с консултиращи/подкрепящи функции (педагогически съветник, психолог, логопед)
учител в гимназиален етап

В категорията за директори бяха връчени в награди - за директор на детска градина и за директор на училище. 

В началото на тържеството Областният управител Розалин Петков приветства гостите с добре дошли и им честити светлите празници. 

"24 май не е просто поредния официален празник, един от многото. Това е празник, който ни кара с гордост да се обръщаме към миналото си и с надежда да гледаме към бъдещето. Това е празник на културата, науката и духовността. На хората, които градят устоите на нацията. На хората, които работят неуморно в името на нашата национална идентичност. На тези, които възпитават поколенията след нас..", каза в приветствието си областният управител и благодари на учителите за това, че въпреки всички трудности, предизвикателства и проблеми, с които се сблъскват в ежедневието си, продължават все така възрожденски да изпълняват своята мисия. 

След Областния управител, приветствие към директорите и учителите отправи и началника на РИО - Пловдив - Иванка Киркова.

Наградата за учител предучилищно възпитание получи Видка Пиронкова - ст. учител в ЦДГ "Дъга" Пловдив. Наградата връчи Добринка Минева, старши експерт по предучилищно образование. Наградата за учител в начален етап на основната образователна степен на обучение бе присъдена на Мария Бончева - гл. учител в начален етап СОУ "Димитър Матевски"  Пловдив. Наградата бе връчена от Васка Атанасова, старши експерт по начално образование.

Наградата за възпитател в начален етап на основната образователна степен на обучение бе присъдена на Севда Пашамова - ст. възпитател в начален етап в СОУ "Св. Седмочисленици" Пловдив. Тя получи наградата си от Соня Мелоян, началник отдел инспектиране и организационно-методична дейност.

Наградата за учител в прогимназиален етап на основната образователна степен на обучение и за специални заслуги в работата на Обществено-консултативния съвет към РИО - Пловдив бе присъдена на Цило Нейчев - ст. учител по ИИ в СОУ "Черноризец Храбър" Пловдив. 

Той получи своята награда от Нели Спасова, старши експерт по изкуства. Наградата за възпитател в прогимназиален етап на основната образователна степен на обучение бе присъдена на Димитринка Николова - гл. възпитател в СОУ "Ив. Вазов" гр. Сопот. Наградата бе връчена от Стела Недкова, ст. експерт по анализ на информацията.

Наградата за педагог с консултиращи/подкрепящи функции (педагогически съветник, психолог, логопед) бе присъдена на Ана Попова - логопед в ОУ "Д-р Петър Берон" Пловдив. Наградата бе връчена от Ирена Душкова, старши експерт по организация на средното образование и ИОСУ.

Наградата за учител в гимназиален етап на обучение получи Красимир Проданов - учител по Информатика и ИТ в ПГ "Ген. Вл. Заимов" Сопот. Наградата бе връчена от Венета Табакова, старши експерт по информатика и информационни технологии.

Награда за специални заслуги в преподавателската дейност и постигнати международни успехи бе присъдена на учителя в гимназиален етап Янко Радев - ст. учител по ФВС в ПГЕЕ Пловдив. Наградата си той получи от Любен Жилков, старши експерт по ФВС.

Наградата за директор в ЦДГ/ОДЗ бе присъдена на Йорданка Георгиева - директор на ЦДГ "Малина" с филиал "Котаракът в чизми" Пловдив. Наградата бе връчена от Емилия Аджова, старши експерт по предучилищно образование.

Наградата в категорията "директор на Начално училище /Основно училище/Средно общообразователно училище/Профилирана гимназия/ Професионална гимназия" бе присъдена на Румяна Петрова - директор на СОУ "Бр. Миладинови" Пловдив. Наградата бе връчена от Соня Мелоян, началник отдел инспектиране и организационно-методична дейност.

В категорията "за цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на образователните институции на област Пловдив" наградата бе присъдена на Соли Христов - директор на СОУ "Паисий Хилендарски" Пловдив. Наградата бе връчена лично от Иванка Киркова, началник РИО - Пловдив

Два пъти залата стана на крака - при удостояването на Соли Христов, като признание за неговата работа, авторитет и в знак на огромно уважение и втория път - в края на тържеството когато зазвуча химна "Върви народе, възродени".

Всички номинирани в отделните категории, които не получиха приз, бяха удостоени със специални грамоти. В музикално-танцовата програма участие взеха: децата от ЦДГ "Малина" с филиал "Котаракът в чизми", две третокласнички от ОУ "Граф Игнатиев" - с. Граф Игнатиево - Стела Гаврилова и Радина; децата от вокална група "Детелинки" от СОУ "Константин-Кирил Философ" - Пловдив, с ръководител Румяна Авуска; мажоретния състав при ОУ "Драган Манчов" - Пловдив, с ръководител Магдалена Боева от Общински детски комплекс - Пловдив; децата от вокална група "Селект мини" от СОУ "П. Яворов" - Пловдив с ръководител Иван Томов, децата от ВГ "Сладурана" при ОУ "Княз Александър І" - Пловдив с ръководител Донка Гугова и танцов състав при СОУ " Св. Софроний Врачански" с ръководител Ана Атанасова - Пловдив.

Виж коментарите (2)

Още по темата (275):
27.05.2023 Диян Стаматов: Политическата среда превръща образованието ни в един спрял
влак
27.05.2023 Кметът на Казанлък с емоционални думи за поминъка на Долината на розите
27.05.2023 Проф. Знеполски: Няма нищо по-страшно от несвободния човек
25.05.2023 Интересни лица на приема на президента
24.05.2023 Росен Желязков се срещна с Лоренцо Фонтана в италианския парламент
24.05.2023 Историк: Словото е сила и власт, но опредметеното слово е свещено
Още новини от Новини от Пловдив:
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...
Кметът на Пловдив свиква партиите на консултации
МВР Пловдив лови нарушители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).