Пътничка: Шофьор на автобус ме нарече "дърта мръсница"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (17)
14:45 / 02.11.2022
15810
Поредният възпитан шофьор в градския транспорт. Читателка на Plovdiv24.bg реши да озаглави сигнала си, изпратен до нас. Ето и причината за възмущението й:

"Снощи към 21.05 часа хванахме автобус 17 от Централна гара в посока кметството на "Южен" в Пловдив. Докато си търсех портмонето, чух воя на шофьора "С карта ли си, мааа, или забрави да си купиш билет?".

Отговорих, че ще си купя билет и няма нужда да ми крещи на "ти"! "Аре, мааа, я не ми са обяснявай!" - продължи със същия тон той. Подадох му 5 лева за 2 билета. Той ги взе, без да ми даде билети и без да ми върне ресто.

Казах, че подобно поведение е недопустимо в градския транспорт, но той ме нарече "дърта мръсница" и добави, че ще ми върне рестото “после". В автобуса имаше още трима пътници, които седяха безучастно. Той съжалявал, че ме бил качил.

Отговорих, че автобусът не е негов и че с това държание излага цялата гилдия. Аз съм била “простачка" и не съм могла да го уча как да се държи. Върна ми рестото, но не ми даде билети. Знам, че не е лесна тази професия, но това значи ли, че трябва да търпим подобно отношение?

Казах му, че ще пиша до медията ви, а той ме засипа с нова порция обиди. Знам, че има недостиг на шофьори, но едва ли съм първата възмутена пътничка. Не разбрах естествено името му, но успях да снимам номера на автобуса, който управляваше.

Не ми остана нищо друго, освен да споделя възмущението си от конкретния “възпитан водач". Не очаквам въпросният превозвач да наложи някаква санкция в случая, но не мисля, че агресивното му държание трябва да няма последствия!".

Виж коментарите (17)

Още по темата (332):
16.04.2024 Шофьор на автобус към ученици в жегата: Пускам парното, да видим кой ще издържи повече!
08.04.2024 В Пловдив: Залостиха вратите на градски автобус с парцал
26.03.2024 Ученичка от Пловдив: Това не е нормално, вземете мерки!
12.01.2024 Пловдивчанин предложи градският транспорт да стане безплатен
08.01.2024 Шофьор пуши в насрещното, кондукторка мести крака на пътничка - пречил й
07.12.2023 Пътник наби шофьор на градски автобус в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Кои легенди от музикалната индустрия пристигат в Пловдив и тази г...
Ръст на населението в Пловдив и областта
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).