Първият фестивал на водата се състоя в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:46 / 14.09.2017
3525
В изключително добро настроение, съпътствано от разкошно време и перфектна организация, премина първият Фестивал на водата вчера. Кметът на район Тракия Костадин Димитров имаше честта да открие събитието и да пожелае на ВиК, ОВК проектанти, строители, инвеститори, консултанти и надзори прекрасен празник и успешен бизнес. Важни фигури в проектирането и управлението приветстваха публиката, а след всяка реч се раздаваха множество награди, осигурени от спонсори.

Сред тях бяха инж. Георги Кордов председател на КИИП РК София-град, инж. Ангел Марков председател на секция Водно строителство към КИИП Пловдив, Спартак Николов - управител на ВиК Пловдив, д-р Мариана Чолакова - почетен консул на Германия.

"От 14 години съм в Камарата, присъствам на всякакви събития, семинари и обществени мероприятия, включително в чужбина, такова прекрасно събитие, с толкова приятни емоции се среща за първи път. Организирано пристигна автобус с проектанти от Камара на инженерите в инвестиционното проектиране -Регионална колегия София-град. Поздравявам организаторите и заставам зад фестивала. За следващите издания ще получат още по-голяма подкрепа от нас и нашата колегия пак ще вземе участие", заяви инж. Георги Кордов председател на КИИП РК София-град.

На щандовете на изложителите можеха да се видят много иновативни продукти и технологии. Събитието доказа, че има нужда от такива срещи на сектора. Обмениха се идеи, създадоха се нови контакти, млади инженери почерпиха опит от утвърдени имена в бранша.

Генералният спонсор Хидростаб ООД представи първата автоматизирана поливна система, контролирана от изкуствен интелект. За първи път в България бе организиран Флаш моб на сектора последван от състезание в 3 кръга. Денят бе наситен със състезания и приятни емоции. Безплатния обяд бе предшестван от надяждане с кюфтета, в което изявиха желание да се включат доста присъстващи. По време на фестивала желаещите имаха възможност да заявят безплатен тест драйв на комбиниран багер в реални работни условия на обекта им.

Кулминацията беше националното състезание " Тръбен ключ". Призът грабна фирма Лювик, а наградата беше връчена от Пламен Иванов - Камара на строителите в България - Пловдив

На края на вечерта един щастливец спечели автомобил "Ауди", на който ще се наслаждава цял уикенд. Фестивалът доказа, че проектанти и строители умеят да се забавляват и всички участници изявиха задоволство от присъствието си и готовност да се включат на следващото издание отново.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).