Първи фолклорен фестивал "Чинарова гора" край Белащица

Автор: Силвия Станева
Коментари (0)
17:09 / 27.06.2021
3891
Народни песни и кръшни хора се извиха в "Чинаровата гора" край село Белащица. За пръв път там се организира фестивал "Чинарова гора“, по случай 10 години от обявяването на парк "Чинари“ за защитена местност.

Специален гост на празника беше кметът на община "Родопи" Павел Михайлов.

 "За мен е изключително удоволствие да ви поздравя с "Добре дошли" и да пожелая на гостите да се насладят на хубавия празник, а на участниците – успех. Над 200 самодейци от читалищни състави в Пловдивско, както и местните таланти от читалище "Просвета 1929“ ще се надиграват и надпяват", обърна се с приветствие кметът Павел Михайлов.

Той каза, че през последните години Белащица е едно от населените места, които са предпочитано място за живеене в общината.

" Разбира се, това ни задължава да осигурим добри условия на живот на хората – чист въздух, инфраструктура, места за спорт и отдих. За пореден път изразявам категоричната си позиция срещу продължаване на концесиите на кариерите над Белащица, грижим се за младите хора, като направихме безплатни детските градини. Стартира ли сме процедури по инфраструктурни проекти", коментира Михайлов.

На сцената за първи се качиха танцов клуб "Калина“,  група "Белащенски напеви“ и юношески танцов състав "Белащенче“ с ръководители Пламен Добрев и Ивайло Маджаров. В надпяването и надиграването се включиха групи от селата Крумово, Цалапица, Труд и танцови формации от Пловдив. Народното веселие продължи  с програма на формация "Наздравица“ и оркестър "Феникс“ на Христо Коритаров.

Парк "Чинарите" е защитена местност от 2011 година и е една от най-старите гори в Европа, естествено находище на източен чинар.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).