Първата дама на България открива в Пловдив конференция за редките болести

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:20 / 13.06.2009
2140
Четвъртата Източноевропейска Конференция за Редки Болести и Лекарства Сираци ще се проведе днес и утре в Конгресния център на Новотела.

 

Основната цел на конференцията е да представи редките болести като общ проблем на различните обществени сфери, изискващ интегриран подход от всички засегнати страни.

 

Конференцията е единственият проект за 2008 г. от България спечелил грант за ко-финансиране от Европейската комисия в рамките на Програмата за обществено здравеопазване, което е още едно признание и доказателство за приноса към подобряване грижите за хората с редки болести не само на национално, но и на европейско ниво.

 

Патрон на събитието е първата дама на България - Зорка Първанова. Официални гости ще бъдат министърът на здравеопазването Евгений Желев и областния управител Тодор Петков.

 

Четвъртата Източноевропейска Конференция за Редки Болести и Лекарства Сираци ще се превърне в единен източноевропейски форум, където всички заинтересовани лица ще се съберат и ще изразят волята си да приложат интегриран подход към редките болести с цел решаване на проблемите в тази сфера.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Д-р Валерия Славова и Веселина Ботева от ГЕРБ-СДС проведоха среща...
Мор в Пловдив: Термометрите удрят 32 градуса
Променят редица правилници и наредба на Община Пловдив
Знаковата сграда, която Пловдив загуби завинаги
Катя Стоилова, БСП: Повишаване на тежестта на наказанията за изос...
Ивета Балева от Starbucks Парадайз Център ще представя България н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).