Пълнете кофите! Куп аварии оставят Пловдив без вода

Автор: Георги Василев
Коментари (4)
13:10 / 15.07.2020
17124
По седем аварии в района на град Пловдив работя служители на ВиК, като в части от града се очаква да има нарушено водоподаване. Информацията е публикувана на сайта на дружеството, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Вода няма да има по високите етажи на града. Причината е авария на магистрален водопровод, който се намира на четвъртия километър на пътя между Пловдив и Пазарджик. Работата е започнала в 9 сутринта и ще продължи до отстраняване на проблема. 

Сутринта беше регистрирано и нарушено ел. захранване към Помпена станция "Изток-1", което доведе до спиране на водата в различни райони на града. Заради това много граждани пропуснаха сутрешния си душ.

Редовната авария на магистралния водопровод, който се намира между бул. "Найчо Цанов" и бул. "Менделеев" отново се отстранява днес. Поради тази причина, с нарушено водоподаване до 17 часа днес ще бъдат индустриална зона "Тракия", кв. "Съдийски" и част от Южна промишлена зона.

Подмяна на спирателен кран сътвори беля с водата в района на ул. "Зенит" №9, но от ВиК уверяват, че работата там вече е приключила.

Авария на магистрален водопровод има и на бул. "Константин Величков" в квартал "Съдийски“. До 17 часа трябва да бъде отстранена, но гражданите в квартала, които не са били засегнати от вече споменатата работа по другия магистрален водопровод, ще останат без вода заради този.

До блок 90 в жк. "Тракия" се изгражда на нова водопроводна връзка, което гарантира проблеми с водата в района до 17 часа днес.

Авария на водопровод спъна водоподаването и на улиците "Самара" и "Средец" в район "Северен“. Времето за отстраняване е до 17 часа днес.

Нарушено водоподаване има и в региона – на улица "Подем“ в село Марково, около хижа Чернатица", в селата Кръстевич и Красново.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).