ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Провокация! Сложиха 75 картонени коли в "Капана"! Вижте защо!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:00 / 28.11.2013Коментари (22)20869
Провокативна акция в квартал "Капана" провежда днес екип от млади архитекти, участници в тазгодишното издание на Sofia architecture week, видя репортер на Plovdiv24.bg. Ето какво споделиха те:

"В рамките на фестивала ръководихме работилница за студенти, с които разглеждахме основните проблеми на квартал "Капана" в Пловдив. Изследвайки ситуацията в квартала, изготвихме акция, която се провежда днес - 28.11.2013 г., от 7.30 сутринта. По време на нея ще бъдат позиционирани 75 картонени макета на коли, като основната ни цел е да провокираме граждански диалог относно наболелия проблем с многобройните автомобили, позиционирани в квартала. Акцията е част от кампания, която подехме и ще развиваме в бъдеще - "Подай ръка на "Капана".

Надяваме се, че споделяте нашето желание да върнем блясъка на квартал "Капана" и ще допринесете към нашата акция, отразявайки я във вашата медия. Колкото по-голяма гласност получи акцията ни - толкова по-лесно ще се създадат предпоставки за създаване на желания обществен диалог", обясниха младите архитекти.

По време на акцията някои от шофьорите слизаха от автомобилите си и просто преместваха макетите, за да може за пореден път да паркират возилата си на обичайните им места.



Още по темата: общо новини по темата: 87
20.04.2024 »
06.04.2024 »
11.03.2024 »
06.02.2024 »
09.07.2023 »
28.06.2023 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+6
 
 
Хубава идея на младите архитекти,но явно диалога се е състоял в преместването на картонените коли от шофъорите!!!
+6
 
 
Проблемът с организация на движението в кв. Капана не е от вчера. От години инициативен комитет от живущите в квартала и собствениците на различен бизнес настояват Общината да предприеме някакви мерки в това отношение. Проведоха се няколко срещи в районното кметство, голямата община и... нищо. Още от времето на Славчо Атанасов (който бягаше и се криеше от хората като чуеше Капана), та до сега - никой, нищо не предприема. Междувременно тротоарната настилка (наскоро положена) се съсипва ежедневно. Катерят се по тротоари, спират на завои - някакъв ужас е. Веднъж на два-три месеца минава двойка полицаи и разлепва актове по стъклата на неправилно паркиралите и... това е. Единствената "промяна" е, че прередиха паркиращите зад халите от "по диагонал" на "успоредно на улицата". Това е и сложиха няколко нови знака, указващи коя улица е еднопосочна (което за Капана е тъпо, защото улиците са толкова тесни, че с изключение на 1 всички са еднопосочни). Убеден съм, че каквото и да се реши - винаги ще има недоволни. Явно от това се страхуват общинарите и поради това не решават нищо по проблема.
-3
 
 
Хайде сега и капана пешеходна зона! Моля ви се, а къде ще паркираме автомобилите си? Аз лично работя на центъра и изнемогвам с това паркиране - навсякъде синя зона, другаде пък забранени улици! Всеки ден колата ми седи там 8 часа - нерентабилно е да ползвам синя зона, паркоместата трудно се намират, как се предполага да си решим проблема хората, които работим там, ако паркоместата по центъра НАМАЛЯВАТ? Съгласете се, че градският транспорт не винаги е удобен - та аз свършвам работа в 22:00 - няма градски транспорт до всяка точка на града, а при повечето линии ако изпуснеш последната кола - такси. Това ли е решението? Моля първо помислете как да осигурите ДОСТЪПНИ парко места и тогава намаляваите наличните! Като идея да се направи Капана пешеходна зона е страхотно, но не бива да е за сметка на гражданите, които наистина се нуждаем да паркираме така наречените си ВОЗИЛА по центъра!
+10
 
 
Капана,трябва да стане пешеходна зона!!!!!
+10
 
 
Да се затвори за автомобили !!! А магазините да се зареждат само нощно време !!!
+4
 
 
.....нашето желание да върнем блясъка на квартал "Капана" ..."думата блясък едва ли е най-подходяща за Капана,по скоро екзотика.Но горещо подкрепям идеята
+20
 
 
Живея в Капана. С две ръце подкрепям идеята целият квартал да стане пешеходна зона ! Затварянето на определени улици ще доведе до обратния ефект. Ще се натоварят още повече свободните за паркиране улици. Необходимо е целият КАПАН да стане пешеходна зона, както центровете на редица европейски градове, за да има положителен ефект. Надявам се управниците да проявят разум !
+13
 
 
Преди време бях в Лион - голям град, никакви задръствания, чудна работа ... Питах французите, при които бях, каква е магията, а те ми отговориха, че всъщност всяка година общината НАМАЛЯВА паркоместата в центъра. В първия момент ги изгледах бая на беля, но като се замислих - има резон (смисъл - фр.). Та така станах фен на това решение. ЕДНА важна подробност - градския транспорт ...
+2
 
 
Ай пак да мрънкат за паркинга под пеещите фонтани ! Има нужда от повече паркинги,защото хората няма къде другаде да паркират, освен в тези улички ! И не да ги правят по 2-3 лв. на час, а да бъде достъпно за всички, като примерно - 1 лв. за 2 часа.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Крал Чарлз е болен от рак
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: