Противоречиви показания и нови експертизи по делото за убийството от улица "Братия"

Автор: Георги Василев
Коментари (0)
15:39 / 26.02.2020
4397
Поради противоречивите свидетелски показания и обяснения на подсъдимата Марияна Пейкова относно убийството на улица "Братия“, две нови експертизи ще трябва да изяснят фактическата обстановка по случая, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Преди минути окръжният съд назначи още една съдебномедицинска и ДНК експертиза по делото.

Припомняме, че фаталната случка разтресе общността на 24 юни м.г. По данни на прокуратурата през нощта Марияна и гаджето ѝ Йордан изпили 2 литра коктейл "Аптекана“ - 4 шишенца спирт с вода, но това само отключило кървава кавга между двамата. В мелето Марияна намушкала гаджето с нож в корема. После двамата си легнали, но на следващия ден се събудила само подсъдимата.

Днес Марияна обясни, че не е искала да убива Йордан, а само да го сплаши с ножа, тъй като той я биел и дори я проснал в безсъзнание на земята след удар с юмрук. Тъй като била пияна не помнела какво точно е станало, но по думите ѝ, Йордан се завъртял и сам се дупнал на ножа. В полицията признала за "умишлено убийство“ под натиск на служебната ѝ адвокатка.

Назначената медицинска експертиза ще трябва да вземе предвид ръстовете на подсъдимата и на починалия, и да даде заключение за механизма на убийството, включително дали е възможно нещата да са станали както ги описа днес Марияна.

ДНК експертизата ще изследва приложените по делото тампони с тъкан от под ноктите на Йордан, за да установи дали той я е драл преди убийството.

Днес пред съда говори и Иван Иванов – брат на убития. Той живеел в къщата на убийството – един етаж над Марияна и Йордан:

"Отношенията им бяха на 180 градуса - или много добри, или много лоши. Скандали имаше по цели нощи. Виновна беше Марияна. Казвах му да й прави забележки, но той каза, че тогава тя почвала още повече да вика и да псува. Условията в това жилище бяха ужасни. Брат ми я обожаваше. Никога не ѝ е посягал. Имаше псувни и закани за убийство от страна на Марияна“, каза Иванов пред съда.

Следващото заседание по делото ще бъде в края на март, за да имат вещите лица достатъчно време да изготвят новите експертизи.

Виж коментарите (0)

Още по темата (13):
22.01.2021 Тежка присъда за Мариана, убила след пиянска свада любовника си в Пловдив
14.09.2020 Мариана, убила любовника си в Пловдив: Ослепях заради него!
03.06.2020 Убийцата на Данчо Пияндето отива зад решетките, определиха я като емоционално кастрирана
26.02.2020 Покъртителни разкрития за убийството в Пловдив!
06.02.2020 Марияна се призна за виновна за убийството в Пловдив
06.02.2020 Няма кой да съди обвинената в убийство Марияна
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).