Протестиращи в Пловдив полицаи: Условията на труд са нечовешки, демотивацията - пълна!

Автор: Мариана Панчева
Коментари (48)
19:33 / 14.03.2016
11521
50 полицаи се събраха в центъра на Пловдив тази вечер, за да изразят крайното си недоволство от поредните предложени промени в Закона за МВР, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Няма аргументи за тази реформа, това не е реформа, а имитация за пред обществото, коментираха служителите на реда. Те са категорични, че планираните промени няма да доведат до повишаване качеството на работата. 

"Самите условия на труд са нечовешки, служителите нямат свръхвъзможности. Критериите са занижени, хората напускат, демотивацията е пълна. Не - полицаите не протестират за пари, а искат трайна реформа и уважение на труда им, защото става нетърпимо", коментира Силвия Радулска от Синдикалната федерация на служителите на МВР.

Тази вечер пловдивските полицаи раздаваха листовки на кръстовището на булевардите "Цар Борис Трети Обединител" и "Шести септември". 

Те бяха категорични, че са служители на реда и няма да предизвикват безредици и да блокират движението, затова изчакваха червения сигнал, за да запознаят шофьорите с исканията си. 

Мнозина пловдивчани не бяха наясно, че се провежда протест и първоначално изгледаха с притеснение служителите, предполагайки, че тече масова полицейска акция. 

Припомняме, че служителите на МВР се обявиха против неаргументираното намаляване на обезщетенията при напускане на системата и намаляването на годишния отпуск, против включването на социалните придобивки към основното им трудово възнаграждение. 

Основният аргумент за провеждането на реформи като сегашната е осигуряване на повече бюджетни средства. 

Сега действащият Закон за МВР е бил актуализиран шест пъти в рамките на година и поливина, ежегодният бюджет на министерството расте, без обаче парите да се изразходват за подобряване на материалната база на оперативните звена - патрулни полицаи, пожарникари и  спасители, недоволстват протестиращите. Протестите продължават и утре вечер. 

Виж коментарите (48)

Още по темата (88):
27.06.2022 Посочиха основните фактори за напускането на полицаи
27.06.2022 Експерти обсъждат в Пловдив реформата в системата на МВР
03.06.2022 Пловдивските пожарникари се включват в протест
26.05.2022 Попов: Протестите на МВР остават. Направихме достатъчно компромиси
23.05.2022 Заместник-министър на МВР: Служителите заслужават по-високи заплати
16.05.2022 Нови полицейски протести през юни
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).