Протестиращи грабнаха служител на ВиК Пловдив

Автор: Диана Бикова
Коментари (2)
10:28 / 19.09.2023
4881
Парите, за които претендира строителната фирма "Парсек груп" за ремонта на улица "Петър Стоев", представляват индексации и са за изпълнението на целия Южен обходен колектор. Той е с дължина 12 километра, а до момента са изпълнени не повече от 2 километра. Всички актове за изпълнени строително-монтажни работи към момента са разплатени на изпълнителя и той е длъжен да продължи.

Индексациите са направени с анекс по решение на Министерски съвет и те ще бъдат изпълнени, но тези средства трябва да дойдат отнякъде, за да бъдат разплатени. Това заяви говорителят на ВиК Пловдив инж. Антон Гълъбов пред протестиращите граждани днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Ремонтът трябва да бъде извършен до кръстовището с улица "Михалаки Георгиев" и да бъде заустена тръба в тръба, за да няма изливане на фекални води и миризми. Затварянето на самото кръстовище ще стане след разрешение на общината. 

Възможно е "Петър Стоев" да бъде завършена напълно да края на октомври. Целият водопровод вече е положен и отклоненията са превключени и единственото, което остава, е да бъде разкопан участъкът до кръстовището и да бъде монтирана още една от големите тръби и да бъде заустена канализацията в нея. Оттам нататък са валяци, които да трамбоват насипа, и асфалтирането става за 2-3 дни, обясни Гълъбов. 

ВиК е сезирало РЗИ и всички контролни органи за случващото се на обекта. Според Гълъбов, строителят умишлено е зарязал обекта. 

Единственият въпрос, който интересува протестиращите граждани, е кога ще бъде запълнена дупката, в която се изливат фекални води. Хората настояват за конкретни срокове, работни групи с график за изпълнение на отделните етапи, а когато не е изпълнен и строителят не може да обезпечи целия обект, да се подаде сигнал в прокуратурата. 

"Престанете да си прехвърляте топката. Всички работим за единия хляб и искаме елементарни условия на живот" - гневни са кючукпарижани.

Подробности гледайте в прикаченото видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)

Още по темата (130):
08.05.2024 Монтират огромни тръби по бул. "Александър Стамболийски"
01.05.2024 Кметът на "Южен": На мен също не ми харесва, но сме в заварено положение
30.04.2024 Вече асфалтират улица "Петър Стоев"
27.04.2024 Сигнал: Това истина ли е?
02.04.2024 Заради ремонт затварят за движение ключово кръстовище в Пловдив
31.03.2024 Важно: Затварят за движение ключово кръстовище в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Богата културна програма, кебапчета и бира в парк "Лаута"
Адвокатката на Караджов: Предполагаме, че има оръжие и заплашва, ...
Домът на бившия полицай Венцеслав Караджов е блокиран от полиция,...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Кметът на Пловдив ще посрещне Стефка Костадинова
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).