Протестиращи: Държава без пътища няма

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
10:30 / 27.07.2022
2235
Представители на три строителни фирми протестираха в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. С лозунги “Държава без пътища няма", “Няма време, индексация сега", “Стига обещания, време е за действия" и клаксони на камиони работници от "Трейс груп холд" , “Европейски пътища" и “ПИМК" се събраха на кръговото на Пазарджишко шосе и Околовръстния път на Пловдив, като блокираха движението за час.

Протестът е част от националния, който се провежда на различни места в страната. Освен в София, на 20 места по пътищата в страната стачкуващите  затваряха трасетата в рамките на 1 час - от 10 до 11 часа.

Строителите настояват да им бъдат изплатени възнагражденията и изработеното в минало време, както и да бъдат индексирани цените на труда им и на материалите към настоящият момент. “От няколко месеца цените стремглаво вървят нагоре, а ние работим по старому", каза Лазар Бекирски, един от организаторите на браншовия протест.

Над 100 000 души си чакат заплатите и изплащане на задълженията на държавата към браншовата организация. “И ние се надяваме да отидем на море и на почивка", каза още Бекирски. Той твърди, че към момента има теч на кадри в строителството, а те не се намират лесно.

От бранша настояват още да бъдат улеснени процедурите, по които работят. Ако техните искания не бъдат изпълнени, са обречени на фалит и мизерия.

Протести са предвидени и за утре.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).