ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Протест заради пешеходна пътека, баба крещи: Извикайте Бойко!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:17 / 21.03.2012Коментари (61)12735
Около 100 човека протестират срещу премахването на пешеходната пътека на бул. "България" до магазин "Практикер", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Припомняме, че пътеката неколкократно беше затваряна и отново отваряна по настояване на жителите на квартала. Сега пак същите те настояват "зебрата", която в момента е заличена, да бъде отворена и те да могат безпрепятствено да пресичат, а не да заобикалят до съседните два светофара.  

"Жителите на кв. "Захарна фабрика" нямат разрешение за протеста", поясни кметът на "Северен" Ральо Ралев, който дойде за да разговаря с протестиращите. Той беше категоричен, че проблемът става заради грешки на старата управа на града и изслуша търпеливо хората, което обаче очевидно беше трудно, тъй като протестиращите говореха един през друг.

"Тази пътека е тук от 50 години. Нека отново да я възстановят, тъй като преминаването без нея е трудно за хора в нашата възраст. Освен това, сега огражденията се прескачат от младите хора от квартала и кой ще поеме отговорност, ако се кола блъсне дете и се случи най-лошото", питаше един от възрастните жители на "Захарна фабрика". 

"Тук има социална, диабетична и детска кухня. Разбирате, че за да стигнат до там, булеварда се пресича предимно от възрастни хора или млади семейства. Виждала съм с очите си как прескачат през паната. Това създава предпоставки за ПТП-та", каза пък друга от протестиращите.

Гражданското неподчинение на хората се контролираше от органите на реда, тъй като протестиращите поставиха ултиматум, че ще затворят за движение отсечката по бул."България" и ще пропускат по нея само линейки и коли на полицията. Главен инспектор Любомир Рашков, от Охранителна полиция към Областна дирекция на МВР - Пловдив се опита да тушира напрежението след протестиращите, но те настояха на мястото да дойде и представител на Общината. До 15-на минути пристигна и зам.-кметът по сигурността Александър Държиков. Той заяви, че е "за" пешеходна пътека там да има, но трябва да се изчака минимум 3,4 месеца технологично време, за да се направи нов проект и той да бъде одобрен от съответните институции. 

"Процедурата е задействана от новата общинска администрация, след време отново ще можете да преминавате през пътеката", поясни на гражданите той. Протестиращите обаче не се съгласиха с това, като мотивите им бяха, че от 2009 г. общината "ги лъже" относно разрешаването на проблема.

"Извикайте Бойко - викаше една възрастна жена, - явно само той може да ни помогне", а инициаторите се заканиха, че няма да се откажат от гражданските протести и те ще продължат, докато пешеходната пътека бъде отворена.

Цялото развитие на темата можете да проследите тук.




Още по темата: общо новини по темата: 14
29.06.2021 »
03.07.2014 »
04.07.2012 »
18.05.2012 »
04.03.2012 »
27.01.2012 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Изходът за пешеходците от този квартал е явно само там.Там са спирките.Разположението на квартала е такова-няма друг изход-вход посока града.Логично е да се улесни възможно преминаването им.Явно е,че не им е удобно на всички тях да заобикалят всекидневно по два и повече пъти-изтъкват причините. Колите и без това трябва да намалят скоростта пред светофар,дори да е зелен.Да ви сложат тогава "легнал полицай"-май това ще да е най-удачното.Шофьор съм и ми са познати негодуванията ви.Аз,обаче, се съгласявам с обективното,реалното.Съобразявам се особено,че карам в град. Живея в съседство съдебната палата,мн. добре знам кошмарната 'тапа' от пешеходния светофар пред нея,знайно,че има не един,а два подлеза до съда,но това е положението: където има поток пешеходци,колите отстъпват
+1
 
 
в турция - анталия са го решили чрез мостове за пешеходци на 4 м над шосето , като изкачването и слизането е с ескалатор
+1
 
 
Пътеката на това място е абсолютно безсмислена,на 6-лентов път всички да спират заради някаква си шлюковица,дето я мързи да замъкне задника си на 50 метра,това го няма в европа никъде,мерките трябва да са други (подлез,надлез),но не и пътека.П.п. тогава ще ревнат че няма ескалатори,че не им се качва по стълби,абе тия съвсем изкудкудякаха.
-4
 
 
..да,или светофар на повикване на мястото на пътеката
+1
 
 
шофьорите,които не слизат от колата за 5 м разстояние да походят, тук отчитат, че 100м са нищо за възрастен; градът е НАСЕЛЕНО място( с хора=пешеходци).Екстрите за шофьорите са за извън града.В града има съблюдаване .Затова пътеки ще има преди всичко там,където е необходимо за тях!.Всякак с кола се предвижва по-бързо.Колко повече моторна бързина и комфорт, каприз, да налагате сред вървящите? Толкова явно са посочили цял голям квартал хора,къде е удачно тяхното предвижване.В него,ако не се лъжа, е и пенсионерския клуб, единствен в Пловдив.Естестествено,че е нужна пътеката там
+6
 
 
Като гледам мястото и познавайки манталитета на някои "шофьори" тази пешеходна пътека изобщо няма място там и правилно е премахната. Само в краен случай - пешеходен светофар "на повикване". Така поне колите ще имат червено и няма да има оправдания от типа "ми не го видях, че пресича". Въпреки че е глупаво, при наличието на друг светофар недалеч.
-5
 
 
Аве да вземем да направим направо шосетата да са пешеходни пътеки и пешеходците да са с предимство навсякъде..
+3
 
 
За спокойствието на OF активисти затвориха входа за "Ян Хус "преди около 30 години,караха през прелеза докато отворят наново по "Пекин",преместиха другия вход за квартала от "България"196,пред бензиностанцията на Лукоил -за коли трудно,а сега и за пешеходци-да бяха направили един свястен подлец досега. Разбира се, трябва да има такава връзка там!
-1
 
 
Пак старата песен на нов глас, как ще махат пешеходна пътека,на мен това не ми е ясно. Заради какво се маха тази зебра която улеснява пресичането на булеварда, защото на нея не спират автомобилите ли и защото от коли не можеш да пресечеш сума ти и време и то пресичаш със страх. Ама това е абсолютна глупост да се премахне зебра на такова место.
0
 
 
Да пресичат на светофарите,за къде са се забързали?!?Били инвалиди - а като се тътрят без да им пука за нищо и пресичат където им падне,пак ли шофьорите са виновни?И защо извън България се спазват правилата,а тук не?И за сведение на многознайковците - това е един от основните входно-изходни булеварди и просто е глупаво през десет метра да има пешеходна пътека.Да им направят надлези,че не им се слиза в подлезите - пак ще бъдат недоволни.А цялата работа е от пусти тъп български инат - тъй е било ,тъй сме си пресичали на воля,вие ли ще ни кажете,бе!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: