Прокуратурата погна по бързата процедура пияницата, ранил с нож лекар

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
17:06 / 03.02.2016
1526
Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем Димитър Мичков, на 51 г. от гр. Пловдив, за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди на медицински специалист - престъпление по чл. 131 ал. 2 точка 3 във връзка с чл. 131 ал. 1 точка 12 във връзка с чл. 130 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Днес, 3 февруари 2016 г., около 7,30 часа, Мичков се е намирал в района на Централна жп гара в гр. Пловдив. Той бил легнал на жп релсите, където пристигали влаковете. Граждани го видели и подали сигнал на органите на МВР и в Центъра за спешна медицинска помощ в гр. Пловдив. Пристигнали лекарски екипи и полицейски патрул. На място са установили, че лицето е в нетрезво състояние. Извършена е проба за алкохол с уред "Алкотест дрегер", който отчел над 2 промила. Лекарите преценили, че Мичков трябва да бъде транспортиран до УМБАЛ "Св. Георги" в гр. Пловдив, за да се провери здравословното му състояние. Той е бил качен в линейката и му е оказана спешна медицинска помощ. По време на пътя Мичков заявил на медицинския екип, че иска да го освободят незабавно, да слезе от линейката и да се прибира. Лекарите заявили, че е необходимо да се провери здравословното му състояние в болницата. Тогава Мичков е извадил кухненски нож и е наранил в областта на лявата ръка лекар от екипа на Центъра за спешна медицинска помощ в гр. Пловдив. В резултат на действията му на лекаря е била причинена лека телесна повреда.

На място е пристигнал полицейски патрул. Мичков е бил задържано за срок от 24 часа по Закона за МВР. Днес е привлечен като обвиняем и с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Пловдив ареста му е удължен за 72 часа на основание чл. 64 ал. 2 от НПК.

"Предстои извършване на процесуално-следствени действия, изготвяне на съдебно-медицински експертизи, разпити на всички запознати със случая лица и се предвижда в петък по бързото производство да бъде внесен обвинителен акт срещу лицето", обясниха от Районна прокуратура-Пловдив.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).