Прокуратурата: В Пловдив масово се краде ток!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
12:04 / 22.12.2015
4758
Районна прокуратура Пловдив образува досъдебно производство и привлече като обвиняем Георги П., на 35 г. от Асеновград, за неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа и неправомерно въздействие върху уредите, с което се създава условие за непълно отчитане на потребената електрическа енергия. 

До момента е установено, че на 16 декември 2015 г. Георги П. е извършил за 8 минути манипулация на електрическо табло, монтирано до оградата на къща в район "Южен" в Пловдив. 

В момента се извършват процесуално-следствени действия, разпитани са свидетели. Георги П. е бил осъждан четири пъти от 2002 г. до 2012 г.

За последните 24 месеца Районна прокуратура-Пловдив е образувала общо 77 досъдебни производства за кражба на електричество, а по внесени обвинителни актове и споразумения са били осъдени 23 лица. 

На 4 декември 2015 г. Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда и обвинителен акт срещу Любомир Х., на 58 г., за неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа. 

Обвиняемият живеел сам в къща в с. Ръжево Конаре, обл. Пловдив, но не заплатил изразходваната електрическа енергия, поради което през пролетта на 2015 г. било преустановено подаването на ток.

Няколко месеца по-късно Любомир Х., който бил с добри технически умения, се свързал сам към електроразпределителната мрежа. На 11 септември 2015 г. при извършване на проверка от служители на ЕВН-България на абонати с неплатени сметки е установено, че в дома на Любомир Х. работят електрически уреди. 

В хода на досъдебното производство обвиняемият се е признал за виновен. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи първо заседание по делото.


Виж коментарите (12)
Още новини от Новини от Пловдив:
Вижте какво наказание постановиха в Пловдив за полицая, убил малк...
След 16 дни бутат Бетонния мост!
Деница Николова, ГЕРБ: Хората искат по-висок жизнен стандарт, ням...
Пеещите фонтани станаха обществен басейн, мрежата се възмути
Областна администрация Пловдив с интересно предупреждение за Деня...
Първи подробности за евакуацията в най-голямата болница в Пловдив...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).