Професионалната гимназия по транспорт "Гоце Делчев" започва приема за новата учебна година

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:00 / 10.06.2019
11672
Професионална гимназия по транспорт "Гоце Делчев" вече 51 години подготвя специалисти в областта на автотранспорта. Училище с традиции и с отворен модерен поглед към новостите в автотранспорта.

Зa учебната 2019/2020 година ПГ по транспорт "Гоце Делчев“ предлага обучение в специалностите:

Автомобилна мехатроника

Електрически превозни средства

Електрообзавеждане на транспортна техника

Спедиция, Транспортна и складова логистика

Автотранспортна техника

Локомотиви и вагони

Учениците от ПГТ ще придобиват първа квалификационна степен след завършен X клас и трета и четвърта квалификационна степен след завършен XII клас. В училището всички ученици безплатно придобиват правоспособност за водач на МПС, кат. "В".  

В Професионална гимназия по транспорт "Гоце Делчев" успешно се прилагат дневната, самостоятелната и дуалната системи на обучение, или т. нар. "обучение чрез работа“. Гимназията провежда своето обучение в съвременна модерна база, притежава собствен учебен сервиз, нови учебни автомобили и работи в тясна връзка със специализирани водещи автосервизи.

ПГТ "Гоце Делчев“ подготвя специалисти в различни професии, които са едни от най – търсените в автомобилния бранш. Завършилите училището, могат лесно да се реализират в големи и утвърдени транспортни фирми в България и Европа. Желаещите да развиват своите умения в областтта на автотранспортната техника, могат да продължат своето образование в различни висши учебни заведения. Добри практики, наложени в годините, са проектите, провеждани в най – големите сервизи в Европа. Наши ученици са били на обмен в Турция.

През учебната 2018/2019 г. учениците от Професионална гимназия по транспорт "Гоце Делчев" – Пловдив участваха в четири програми "Младежки обмен" по проект "Еразъм +". В град Ходош, Словения, нашите момчета спечелиха състезанието за лого и вестник на проекта, а в град Анталия, Турция, имаха възможност да се срещнат с деца – бежанци от Сирия. В град Каркасон, Франция, нашите представители участваха активно в програмата, посветена на бъдещето на Европейския съюз. През месец май в град Бари, Италия, директорът на училището инж. Ваня Парашкевова и старши учител по английски език Бойка Борисова участваха в обучение по Ключова дейност 2 "Стратегически партньорства" по програма "Еразъм +", посветено на използването на информационни технологии в учебния процес.

През месец юни предстоят нови участия на ученици от Професионална гимназия по транспорт "Гоце Делчев" – Пловдив – в град Атина и град Варшава, посветени на доброволчеството. Гимназията ще бъде домакин на два проекта – през месец юли ще гостуват група испански ученици от град Билбао, а през месец август – младежи от шест държави, които ще имат възможността да научат повече за училището и да разгледат Пловдив, който през 2019 година е Европейска столица на културата. През месец август група ученици от ПГТ ще посети град Лион, Франция и ще участва в летен лагер заедно с техни връстници от осем държави.

Традиционно за училището е и участието в състезанието "Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС". През месец март 2019г. отборът на ПГТ "Гоце Делчев“ демонстрира своите знания, умения и състезателен дух като завоюва II-ро отборно място в категорията "Най-добър млад водач на МПС“.

Повод за гордост е и училищният вестник "Автоманиак“, който за поредна година бе отличен в VІІ Национален конкурс за ученическа журналистика на името на видния общественик Григор Попов.

В училището се работи по различни национални програми: "Без свободен час“ и "Подкрепа за успех“. ПГТ "Г. Делчев“ работеше по проекта "Твоят час“, а с днешна дата и по неговото продължение "Групи по интереси“, които подпомагат децата за развитие на техните способности и умения. На заключителното събитие на Националната програма "Твоят час" с участие на учебни заведения от цялата област, в Аграрния университет ученици от Автото показаха своите творения от стари автомобилни части. Групите по интереси обхващат области в сферата на науката, изкуството, спорта и професионалното развитие.

Неотменна част от училищния живот са и сформираните спортни отбори по футбол, волейбол, тенис на маса и шахмат. Голям успех за шахматистите от училището е извоюваното III отборно място на турнир между пловдивски училища.

Контакти за информация и записване за новата учебна 2019/2020 година:

032 63 23 95

032 62 72 43

0895 412 543

e-mail: tt_g_delchev@abv.bg

www.pg-transport-plovdiv.com

гр. Пловдив, ул. "Арх. Камен Петков" № 1

За да усетите позитивния дух на Професионлана гимназия по транспорт "Гоце Делчев“, заповядайте в "Дните на отворените врати“ на 11 и 12 юни 2019 г. от 10:00 до 17:30 часа!

Виж коментарите (0)

Още по темата (675):
20.03.2024 Важно за всички родители на първокласници в Пловдив
20.09.2023 Първокласници участваха в открит урок за мобилността в града и пътната безопасност
16.09.2023 На 20 години: Най-младата учителка у нас
16.09.2023 Бизнесдама: Евтиното излиза скъпо
15.09.2023 Икономистите с 12 мерки за по-добро училищно образование, сред тях – скъсяване на ваканциите
15.09.2023 По колко джобни да даваме на ученика?
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).