Природонаучният музей в Пловдив организира пролетно почистване край река Марица

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:37 / 30.03.2019
2928
Регионалният природонаучен музей - Пловдив организира пролетно почистване край река Марица, съобщиха от пресцентъра на музея, цитирани от БТА. 

Южният бряг на реката до Гребната база е привлекателно място за отдих и спорт. Но след посещението си на местността, много хора оставят отпадъци, което е довело до образуване на малки бунища. 

Доброволното събиране и премахване на отпадъците от района ще се състои на 14 април, от 10,00 часа в началото на гората до Гребната база. Инициативата е подкрепена от община Пловдив, като ще бъде организирано извозването на събраните отпадъци. Необходимите материали (ръкавици, чували, кепчета) ще бъдат осигурени от музея, като на място ще бъде посочено къде ще се оставят събраните отпадъци. 

Представители на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) и студентски клуб "Есетра" също подкрепят инициативата и се включват в призива за по-чист и зелен град, се посочва още в съобщението.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).