Престижно пловдивско училище отпразнува онлайн 58-та годишнина от създаването си

Автор: Диана Бикова
Коментари (6)
13:57 / 02.05.2020
8584
Професионалната гимназия по електротехника и електроника отпразнува онлайн 58 години от създаването, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Тържественото честване под надслов "58 години ПГЕЕ - традиции, професионализъм, новаторство" се проведе в електронната платформа ZOOM. Празникът започна с поздрав от директора на ПГЕЕ г-жа Стоянка Анастасова към училищната общност и гостите. 

"Нашето училище е изминало дълъг път осеян с трудности и предизвикателства, които сме преодолявали с общи усилия. В него са работили стотици учители. Обучени са повече от 20 хиляди ученици. Те винаги са търсили изява, стремили са се да бъдат по-различни, по-знаещи, по-можещи от своите връстници. Доказателство за това са многобройните награди и отличия, завоювани на национални конкурси и състезания. Навсякъде името на Професионална гимназия по електротехника и електроника е знак за качество, оригиналност, професионални знания и умения. Стремежът на нашите възпитаници винаги е бил сами да поемат отговорност за своя живот и да прилагат на практика наученото" - отбеляза в приветствието си г-жа Анастасова.

Първата част от нетрадиционното отбелязване на годишнината съдържаше тържествен спектакъл "Традиции, професионализъм, новаторство". Обръщения поднесоха Димитрина Стоянова - мениджър обучения във фирма SMC и председател на Обществения съвет в ПГЕЕ; Красимир Коилов - възпитаник на гимназията, випуск 2007, докторант по ономастика в Института за български език към БАН и преподавател по БЕЛ в ПГТ "Проф. Асен Златаров"; бившите възпитаници Алисия, Ралица и Далия. Първата част завърши с музикален поздрав от Мин Хонг - ученик от 10д клас на ПГЕЕ. 

Във втората част - тържествен час на класа под надслов "Животът на моя клас в една минута", всяка паралелка направи видео презентация и доклад със състезателен характер. Победителите от състезанието бяха наградени виртуално в заключителната част на тържеството.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (6)

Още по темата (675):
20.03.2024 Важно за всички родители на първокласници в Пловдив
20.09.2023 Първокласници участваха в открит урок за мобилността в града и пътната безопасност
16.09.2023 На 20 години: Най-младата учителка у нас
16.09.2023 Бизнесдама: Евтиното излиза скъпо
15.09.2023 Икономистите с 12 мерки за по-добро училищно образование, сред тях – скъсяване на ваканциите
15.09.2023 По колко джобни да даваме на ученика?
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).